Vučić razgovarao sa predsednikom EBRD: Zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji (FOTO)

Predsednik EBRD-a Suma Čakrabarti nazvao je Covid-19 neviđenim izazovom za svet i regione EBRD-a

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je danas putem konferencijskog poziva sastanak sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sumom Čakrabartijem.

Tema sastanka bila je saradnja Srbije i EBRD u uslovima pandemije KOVID-19, kao i njen uticaj na privredni rast Srbije i Zapadnog Balkana i na globalna ekonomska kretanja.

Vučić je rekao da pandemija ima veliki uticaj na ekonomiju Srbije, ali da se pokazalo da su zdrave i stabilne javne finansije doprinele da budemo otporniji na taj uticaj od drugih u regionu. On je dodao da je stanje naših finansija takvo zahvaljujući i podršci EBRD.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa predsednikom #EBRD Sumom Čakrabartijem putem video-konferencijske veze.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана

Čakrabarti je čestitao Vučiću na tome kako je Srbija odgovorila na aktuelne izazove i rekao da je impresioniran preduzetim merama, posebno na fiskalnoj strani, što inače nije lako učiniti.

Vučić je rekao i da se nada nastavku dobre saradnje i da su investicije EBRD u privatni sektor, posebno u mala i srednja preduzeća više nego dobrodošle.

Tokom sastanka je posebna pažnja posvećena planovima za saradnju EBRD sa lokalnim samoupravama, koje će doprineti razvoju gradova i mesta u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar