“Počinje preokret”: Džonson se obratio naciji PRVI PUT posle bolesti (VIDEO)

Kako je rekao, postoje znaci da je velika Britanija dostigla vrhunac bolesti

Foto: Ben STANSALL / AFP / Profimedia

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da mu je žao što je tako dugo bio odsutan sa svog radnog mesta i zahvalio se Dominiku Rabu što ga je menjao, ali i građanima.

On je u prvom obraćanju javnosti nakon što se oporavio od virusa Kovid-19 rekao da je pandemija najveći izazov za državu od Drugog svetskog rata i istakao da država u toj borbi napreduje, prenosi britanski Gardijan.

Kako je rekao, postoje znaci da je velika Britanija dostigla vrhunac bolesti i da je uspela da spreči da Nacionalna zdravstvena služba bude preopterećena. Zato možemo da kažemo, istakao je Džonson da počinje preokret.

“Virus je kao pljačkaš, to kažem iz ličnog iskustva i ovo je trenutak kada počvinjemo da ga obaramo na pod”, rekao je Džonson.

On je poručio i da je Prema još rano za ublažavanje mera, jer bi drugi nalet virusa mogao da bude katastrofalan, ali i da razume zabrinutost prodavaca, umetnika i svih koji se bave biznisom.

“Moramo da razumemo rizik od drugog naleta. Tražim da vas da obuzdate nestrpljenje jer verujem da sada dolazimo do kraja prve faze ovog sukoba”, rekao je Džonson i dodao da će vlada ublažiti mere kada bude sigurna da neće biti drugog udara.

Džonson je rekao i da želi da u borbu protiv virusa uključi i opoziciju koliko je to moguće.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar