Nagli SKOK broja zaraženih u Vlasotincu: Među obolelima i predsednik opštine

U poslednja 24 sata u ovoj opštini koronavirusom su zaražene još četiri osobe

Foto/Youtube/Printscreen/RTV Vlasotince

Prvi oboleli u Vlasotincu registrovan je 7. aprila, a za tri nedelje je u toj opštini sa 30.000 stanovnika broj zaraženih skočio na 76.

U poslednja 24 sata u opštini Vlasotince koronavirusom zaražene su još četiri osobe, a u poslednja tri dana ukupno 29. Čekaju se rezultati za još 50 osoba.

Zaraženo je troje zdravstvenih radnika, dete jednog radnika iz kompanije “Maša impeks” gde je zaraženo osmoro zaposlenih. Oboleo je i predsednik opštine Vlasotince i član opštinskog veća.

Iako su u ovoj opštini, kako kažu, preduzete sve neophodne mere, ulice i ulazi u zgrade su dezinfikovani, ipak se nije izbeglo širenje zaraze.

Najveće pojedinačno žarište u ovoj opštini je firma “Maša impeks” gde je obolelo osam radnika, od ukupno 120 zaposlenih, kaže za RTS Ivan Stanković, načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Vlasotince.

KON o karantinu za PRVOMAJSKE praznike: “Ovo je poslednje što treba da izdržimo!”

Navodi da je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Leskovac doneta preporuka, a sa vlasnikom firme dogovoreno da se proizvodni pogon zatvori na 14 dana i da svi radnici u tom pogonu budu u samoizolaciji.

Stanković dodaje da su ekipe Vodovoda upućene u tu firmu kako bi izvršile detaljnu dezinfekciju, a u naredna tri dana postupak će biti ponovljen.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince uputio je molbu republičkom Kriznom štabu da se osnuje poseban krizni štab za ovo mesto i da se primena ublaženih mera odloži za desetak dana.

“Ceneći ovako lošu epidemiološku situaciju, doneli smo zaključak i obratili se Vladi za konkretku pomoć u suzbijanju širenja bolesti, krizni štab Vlade počinje sastanak i nadam se da će uskoro dati odgovor”, istakao je Stanković za RTS.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: RTS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar