Kriza drma i najveće: Britiš ervejz najavio 12.000 otkaza

Avio-kompanije širom sveta su suočene sa najvećim izazovom do sada

Foto: Pixabay

Zbog kolapsa avio saobraćaja usled pandemije koronavirusa, rukovodstvo kompanije Britiš ervejz najavilo je velika otpuštanja, piše britanski Gardijan.

Aleks Kruz, izvršni direktor kompanije Britiš ervejza koji zapošljava 42.000 ljudi, obratio se danas svim zaposlenima i najavio da zbog poslovne situacije i opstanka kompanije oko 12.000 ljudi mora biti otpušteno.

Kruz je predočio da Britiš ervejz ne može u nedogled da prima pomoć države za zaposlene, već mora da se prilagođava novom režimu redukovanog poslovanja.

Kruz je rekao da je obavestio i vladu i sindikate o smanjenju broja radnika i najavio skore konsultacije sa zaposlenima i sindikatima.

Avio-kompanije širom sveta su suočene sa najvećim izazovom do sada zbog uvođenja zabrane putovanja, ali čak i kada letovi budu dozvoljeni na snazi će ostati mere socijalne distance što će i nadalje ugrožavati rentabilnost poslovanja u grani avio saobraćaja.

Aleksandar de Žiniak, direktor IATE, međunarode asocijacije avio prevoznika, prošle nedelje je upozorio da se avio prevoznici u celom svetu bore da opstanu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar