Počinje Trampov SUNOVRAT?! Obračun sa celim SVETOM, rejting nikad GORI, obaveštajci mu zabili NOŽ u leđa

Svedoci tvrde da je pobesneo u Beloj kući

Foto: Tanjug/ AP Photo/Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp, potvrdilo je više svedoka, pobesneo je u Beloj kući nakon što je saznao rezultate istraživanja javnog mnenja koje je krajem aprila sprovela agencija Ipsos-Rojters.

Prvi put Džo bajden, demokratski kandidat za predsednika, prelazi u vođstvo te dobija 45 odsto, a Tramp 39 odsto glasova. Da za američkog predsednika stvar bude još i gora, deset drugih anketa tokom aprila potvrdile su da je definitivno došlo do dramatičnog preokreta.

Tako, među ostalim, u istraživanju televizijske mreže CBS Džo Bajden vodi za 6 odsto, u anketi lista USA Today 10 odsto te u istraživanju uglednog Vol Strit Žurnala i televizijskog kanala NBC 7 odsto.

Pad rejtinga

Najstrašniji je pak podatak po Trampa što u toj anketi Bajden u Njujorku dobija čak 65 odsto, a Tramp jedva 29 odsto glasova. Zbog toga ne čudi što se Tramp žestoko obrušio na šefa svoje predsedničke kampanje i njegove saradnike optužujući ih da su upravo oni krivci za pad njegovog rejtinga.

Međutim, takav obrt posledica je pre svega skandaloznog ponašanja i izjava predsednika Trampa tokom epidemije koronavirusa. Od toga da SAD nemaju nikakav problem sa COVID-19 te da će on preko noći nestati do saveta ljudima da piju dezinfekciona sredstva. Kako ona ubijaju virus na rukama, tako će ga uništiti i u telu, pametno je objasnio Tramp pa su zbog njega mnogi nesretnici završili u bolnici, a većina i na groblju.

Obračun sa svetom

Epidemija koronavirusa i niske cene nafte poharale su američku ekonomiju, nezaustavljivo rušeći u izbornoj godini rejting predsednika Trampa. Nakon što je zbog toga odlučio da se razračuna sa ljudima iz sopstvenog okruženja, Tramp je krenuo u obračun sa neprijateljima u inostranstvu koji su, po njegovom mišljenju, odgovorni za njegove probleme.

Provocirajući sukobe na sve strane, sa Iranom, Kinom, Saudijskom Arabijom, Tramp zapravo pokušava da skrene pažnju američkog biračkog tela s katastrofalnih grešaka svoje administracije u borbi sa COVID-19.

U SAD-u doduše ne bi bilo prvi put da neki predsednik isprovocira vojne sukobe i ratove kako bi se održao na vlasti, no na sreću Tramp je u tolikoj meri prokockao autoritet i ugled svoje zemlje i sebe, da ga u svetu više ne uzimaju za ozbiljno.

Trampov TAJNI TIM: Nobelovac, naučnici i milijarderi se bore protiv korone!

Nikoga više ne doživljava ozbiljno

Zbog toga se niko nije previše zabrinuo kad je naredio američkoj mornarici da “puca i uništi” sve iranske naoružane patrolne brodove koji se preterano približe američkoj floti u Hormuškom tesnacu. Trampov bes izazvala je grupa od 11 iranskih patrolnih čamaca koji su, kako tvrdi Vašington, izveli nekoliko “opasnih i uznemirujućih“ manevara u blizini američkih ratnih brodova.

Nakon što je Iran sišao s naslovnih stranica i glavnih vesti, Donald Tramp izašao je u javnost s novom velikom senzacijom.

Iako su Svetska zdravstvena organizacije i gotovo svi svetski naučnici koji proučavaju COVID-19, saglasni da je virus prešao na čoveka sa šišmiša, Tramp je slavodobitno objavio “da je video snažne dokaze da virus potiče iz naučne laboratorije u Vuhanu”. Na pitanje ko mu je dao tu informaciju, kratko je odgovorio: “Ne smem vam to reći.”

Demantuju ga i sopstveni obaveštajci

Odmah potom nož u leđa zabio mu je Ričard Grenel, direktor američke obaveštajne zajednice, koji je odbacio teoriju zavere čije širenje dolazi iz ekstremnih desničarskih krugova u SAD-u.

“Obaveštajna zajednica slaže se sa širokim naučnim konsenzusom da COVID-19 nisu stvorili ljudi niti je virus genetski modifikovan”.

Takođe je potvrdio kako američka obaveštajna zajednica nema dokaza da je virus došao iz laboratorije u Vuhanu.

Uprkos tome Tramp je najavio nove carine protiv Kine, pa je zbog toga ponovno došlo do pada vrednosti na američkim berzama. Ekonomski analitičari smatraju kako je Tramp odabrao najgore moguće vreme za obnovu trgovinskog rata protiv Kine. Problem je što carine, po njihovoj oceni, puno više štete američkim kompanijama i domaćinstvima koji zbog toga imaju puno veće troškove i poreze, nego Kini.

“UMREĆE oko 100.000 Amerikanaca”: Tramp očekuje vakcinu DO KRAJA GODINE

Politički i ekonomska bitka protiv Saudijaca

Nakon otvaranja fronta s Iranom i Kinom, Tramp je odlučio da se obračuna sa Saudijskom Arabijom. I to je zaista najvažnija politička i ekonomska bitka koju trenutno vodi. Naime, predsednik Tramp, najavljuju izvori iz Bele kuće, razmatra sve mogućnosti kako bi kaznio Saudijsku Arabiju zbog rušenja cena nafte uz pomoć Rusije, što je izazvalo ogromnu štetu američkoj naftnoj industriji.

U Vašingtonu je zaključeno kako je Rijad izdao i izneverio dugogodišnje savezništvo sa SAD-om te da mora platiti političku, ekonomsku i vojnu zaštitu koju pruža Bela kuća. Predsednik Tramp poslao je zbog toga uvredljivu, ali jasnu opomenu kraljevskoj porodici: “Saudijski kralj Salman ne bi ostao na vlasti ni dve nedelje bez podrške američke vojske.”

I zaista, bez potpore Vašingtona kraljevska porodica bila bi razorena unutrašnjim dvorskim sukobima kao i udarima opozicije, a Iran bi preduzeo sve da što pre okonča vladavinu princa Muhameda bin Salmana. Uprkos tome Rijad istrajava na opstrukciji Trampovih zahteva za još većim smanjenjem proizvodnje nafte – kako bi se cene nafte vratile na stare vrednosti – što je još jedan pokazatelj kako ni mladi i bahati princ ne drži puno do Trampovih pretnji.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Telegram.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar