U KC Srbije smanjen broj pacijenata zaraženih koronom: 25 ljudi skinuto sa respiratora

Infektivna klinika je od početka epidemije bila prijemno-trijažni centar

E-Stock/Stevan Rankovic

U Kliničkom centru Srbije smanjen je broj pacijenata zaraženih koronavirusom, u Infektivnoj klinici trenutno je na respiratoru dvoje pacijenata, dok je na Klinici za pulmologiju KCS devet pacijenata na mehaničkoj ventilaciji, kaže direktor KCS Milika Ašanin.

On je naglasio da je 25 pacijenata koji su lečeni u kovid bolnicama u okviru KCS u poslednje vreme skinuto sa respiratora i prebačeno u poluintenzivne nege.

Ašanin je naglasio da je Infektivna klinika od početka epidemije bila prijemno-trijažni centar, da je u njoj pregledano oko 6.000 pacijenata i da je primljeno oko 600 bolesnika.

Na proslavama najviše 20 ljudi: MERE koje ostaju i posle UKIDANJA vanrednog stanja!

Podseća da su klinike u okviru KCS tokom epidemije radile kapacitetom od 20-30 odsto, da su primali samo hitne slučajeve.

Sa popuštanjem mera krenulo se sa planovima kako da se aktiviraju liste čekanja i počne prijem pacijenata koji nisu hitni.

“Planovi su da od naredne nedelje krenemo sa prijemom elektivnih pacijenata i da popunjenost kapaciteta bude 50 odsto, a zatim da se iz nedelju u nedelju povećava prijem pacijenata”, rekao je Ašanin za TV Pink.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar