Ni korona im ne može ništa: Ovi srpski gradovi imaju po jednog obolelog, neki tvrde da NEMAJU ZARAŽENE

Dugo su odolevali i Kosjerić i Tutin, ali, su i tu zabeleženi slučajevi zaraze koronavirusom

FOTO/ TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Dvanaest gradova u Srbiji ima samo po jednog zaraženog koronavirusom, pokazuje najnovija tabela na sajtu covid19.rs, koju redovno ažurira Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”.

U pitanju su Ada, Bački Petrovac, Vitina, Đakovica, Kanjiža, Knić, Kučevo, Novi Kneževac, Obilić, Crna Trava, Čoka i Štrpce. Međutim, pojedine lokalne samouprave navode da ipak nemaju nijednog obolelog iako se zvanično tvrdi da takva osoba postoji zbog prijavljenog mesta boravka, koje nije promenjeno.

Među takvima je opština Knić, a slična situacija dogodila se i pre nekoliko dana u Žitištu, kada su zaražene dve osobe koje su tu rođene, ali dugo žive u drugim mestima. Ista je situacija i u Kučevu, na tabeli je naveden jedan oboleli, ali ta osoba ne živi u Kučevu.

Foto/Printscreen

Knić je, prema rečima nadležnih, od samog početka epidemije izvršio sve ono što su predlagali stručnjaci.

Kroz maksimalnu informisanost i edukaciju građana uspeli su da suzbiju širenje virusa iako su imali rizičnu situaciju, kad su se vratili radnici iz inostranstva.

Građani ove opštine izuzetno su disciplinovani i poštuju sve propisane mere, tako da opuštanja nije bilo iako nema zaraženih osoba.

Žena koja je poreklom iz sela Ljubić koje pripada opštini Knić bila je pozitivna na koronavirus, međutim njeno mesto prebivališta već godinama je Kragujevac.

Kon upozorava: “Epidemija će verovatno trajati MNOGO DUŽE nego što većina misli”

Dugo su odolevali i Kosjerić i Tutin, ali, su i tu zabeleženi slučajevi zaraze koronavirusom.

U Tutinu ih, prema ovoj tabeli, sada ima 12.

Posle dva meseca od pojave koronavirusa u Srbiji, Kosjerić je pao – u ovoj opštini u Zlatiborskom okrugu, krajem aprila pojavio se prvi zaraženi Covidom-19, muškarac star 33 godine, i to u selu Mušići.

Sa njim je u neposrednom kontaktu bilo 19 osoba i svi su dobili rešenje za izolaciju. Šest osoba je testirano iz te porodice i samo je jedan pozitivan rezultat. Zaraženi muškarac imao je blagu kliničku sliku.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Telegraf

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar