KORONA JE PALA! Dr Vasiljević proslavio pobedu: “Kragujevac je negativan!”

"Što se Kragujevca i što se mene tiče..."

Foto: printscreen

Čestitam svima 9.maj, DAN POBEDE!!! Evo, 14. dan, Kragujevac je negativan!!! Što se Kragujevca i što se mene tiče, KORONA JE PALA!!!

Ovo je večeras direktor Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu dr Dragan Vasiljević napisao poruci novinarima. Verovatno najemotivnijoj od svih koje je prethodnih 56 dana strpljivo slao, posle svakog pristiglog rezultata iz neke od laboratorija koje su testirale uzorke koje su dobijale od kragujevačkog Instituta.

Institut svojom delatnošću i aktivnostima pokriva teritoriju celog Šumadijskog okruga u saradnji sa zdravstvenim ustanovama iz tih opština. Već dve nedelje nema ni jednog novoobolelog u Kniću, Lapovu, Batočini, Aranđelovcu, Topoli i Rači.

Uz, kako je dr Vasiljević napisao, čestitku “svima na, do sada, odličnim rezultatima koji su postignuti stručnim i marljivim radom“, upozorio je da je i dalje potrebna disciplina:

“Posebno što je krenula i cirkulacija ljudi iz gradova u gradove i samim tim, uvek može da se desi da neko donese virus. Zbog toga treba biti oprezan, odgovoran i disciplinovan. Sad nastupa vreme jake samodiscipline, gde svako mora striktno da se pridržava saveta kriznog štaba. I dalje, obavezno nositi maske u zatvorenim prostorima, rukavice i česta dezinfekcija ruku, distanciranje na dva metra, izbegavati, koliko ko može, zatvorene prostore i velike gužve (javni prevoz, vrtići, obrazovne ustanove, teretane, tržne centre, bioskope, pozorišta, i sl.), ukoliko ne može, onda se pridržavati preporuka za ponašanje u zatvorenim prostorima, biti u prirodi (ako ste u gradu, onda su parkovi i šetališta izbor), sami ili u društvu, a ako ste u društvu držite distancu i masku na lice. Pored šetanja može i da se vežba na otvorenom, pri čemu ponesite alkohol sa sobom i dezinfikujte sami sprave alkoholom i uživajte…

Disciplina je, kaže Vasiljević, neophodnoa sve dok krizni štab ne objavi za celu zemlju da se ukida epidemija. I tada ćemo, upozorava dr Vasiljević, “morati da budemo disciplinovani“.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Beograd više nije prvi: Jedan grad ga je pretekao po broju novozaraženih!

Izvor: glassumadije.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar