Obama surovo: “Trampova borba sa pandemijom je apsolutna haotična katastrofa!”

Obama se do sada držao podalje od čitave situacije

Foto/Printscreen/YouTube

Bivši predsednik SAD Barak Obama rekao je da je način na koji se sadašnji predsednik Donald Tramp bori sa pandemijom koronavirusa “apsolutna haotična katastrofa“.

Obama se do sada držao podalje od čitave situacije, čak i kada je Tramp njega i njegovu vladu krivio za mnoge probleme, uključujući i manjak zaštitne opreme koja je bila potrebna u ratu protiv pandemije u kojoj je život izgubilo skoro 79.000 Amerikanaca, navodi agencija Rojters.

Međutim, prema neimenovanom izvoru, Obama je sazvao članove Alumni asocijacije, 3.000 članova svoje nekadašnje administracije, i pozvao ih da podrže demokratskog predsedničkog kadidata Džona Bajdena, koji će pokušati da smeni Trampa na izborima 3. novembra.

Prvu informaciju o Obaminom pozivu objavile su Jahu njuz, a Rojtersu je potvrđeno iz neimenovanog izvora. Obama je rekao i da su izbori “toliko važni zato što to zašta se borimo nije samo pojedinac ili politička partija“.

“Ono protiv čega se borimo jeste ovo što već predugo, protiv sebičnosti, podeljenosti, grupisanja i toga da druge vidimo kao neprijatelje, onoga što postaje sve jači impuls američkog života“, rekao je Obama.

On je dodao i da je to sve razlog zbog čega je odgovor na krizu izazvanu pandemijom tako anemičan i traljav.

I najbolje vlade se ne bi izborile sa načinom mišljenja “to nije za mene“ i “do đavola svi drugi“, naglasio je Obama i dodao da će zbog svega toga posvetiti vreme, koliko god to bude u njegovoj moći, podršci Bajdenu.

Obamin kabinet odbio je da komentariše ovu informaciju, a Bela kuća, s druge strane, saopštila je da je Trampov pristup pandemiji bez presedana i da je “spasao mnoge živote“.

“Dok su demokrate organizovale lov na veštice, predsednik Tramp je prekinuo letove za Kinu. Dok su demokrate podsticale masovno okupljanje, predsednik Tramp je uvodio primenu zaštine opreme, respiratora i testiranja širom zemlje,“ rekla je portparol Bele kuće Kejli Mekenani.

Prema poslednjim anketama, predsednička trka između Trampa i Bajdena je veoma tesna, s tim da Bajden vodi u nekoliko država.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

TRAMP ponovo ŠOKIRA: Novi virus će nestati i bez pronalaska vakcine

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar