Brač postao žarište zaraze zbog NASLEDSTVA bogatog mornara

Cela afera dobila je nadimak “Covid 81”

Foto: Youtube printscreen

Panika, ali i neizostavni humor uvukli su se među Bračane kojima statistika kada je reč o korona virusu i ne ide na ruku. Od 37 do sada testiranih građana, prema službenim podacima, čak ih je 22 pozitivno na COVID-19, piše zagrebački Jutarnji list.

Prema nekim informacijama, koronavirus proširio se ostrvom zbog nasledstva bogatog 81-godišnjeg mornara, zbog čega je i cela afera dobila nadimak “Covid 81”.

Naime, kad je on stigao iz bolnice kući, počele su posete.

“To vam je tradicija da kad dođete iz bolnice, svi vam dođu u posetu. Sad je krenula priča o nasledstvu, ima doduše i tu malo istine, ali došla je rodbina da mu pomogne, sam je, bolestan, nije imao simptome Covida-19”, rekla je jedna stanovnica ostrva za Jutarnji list.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Potvrđeno je da je oboleli 11. aprila pri prvom prijemu u splitsku bolnicu testiran na korona virus i bio je negativan, ali pri otpuštanju iz bolnice 17. aprila testiranje nije izvršeno. On je zatim 18 dana proveo kod kuće, kada su ga posećivali rodbina i prijatelji, a 19. dana od povratka iz Splita smešten u ustanovu za starije u Supetaru.

Direktorka doma, poučena iskustvom i nalozima epidemiologa, odmah ga je smestila u zasebnu sobu i zadužila samo jednu medicinsku sestru da brine o njemu.

Ali, kada je krenula priča o zarazi, on je testiran i 8. maja je bio pozitivan. Medicinska sestra koja brine o njemu je negativna.

Drugi talas pandemije će početi ukoliko ljudi ne budu nosili maske?

 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar