Studenti se naredne sedmice vraćaju u domove

Svi studenti će biti oslobođeni plaćanja stanarine od 16. marta, kada je obustavljen rad domova

Foto: Youtube/ Printscreen

Studentski domovi u Beogradu, sa ukupno 10.500 mesta, spremni su za povratak studenata koji će se u domove vratiti sledeće sedmice.

“Mi smo spremni za povratak studenata, očekujemo ih sledeće nedelje, a o tačnom terminu povratka ćemo ih obavestiti putem našeg sajta i medija. Povratak će biti usklađen sa njihovim obavezama na visokoškolskih ustanovama”, rekao je direktor Studentskog centra Beograd Goran Minić za TV Pink.

On je dodao da je ukupan kapacitet 10.500 mesta u 14 domova raspoređenih u šest beogradskih opština.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Minić je istakao da se svaki student vraća u svoj dom, jer su se, podseća, akademci iselili privremeno, zbog vanrednog stanja, a nije bilo “administrativnog iseljavanja”.

On je istakao da je, uz saglasnost Ministarstva prosvete, odlučeno da svi studenti budu oslobođeni plaćanje stanarine od 16. marta, kada je obustavljen rad domova, do datuma povratka, dok će bonove za ishranu koje su kupili u martu, a nisu ih iskoristili, moći da prenesu i iskoriste u maju ili narednim mesecima.

“Dodatni benefiti su besplatan termin za pranje veša u studentskoj perionici, kao i besplatna teretana mesec dana koji sami izaberu, kao i termin za saunu u Studentskom gradu. Studenti koji imaju automobil, imaće besplatno korišćenje parkinga u mesecu po njihovom izboru”, rekao je Minić za TV Pink.

Beogradski VRTIĆI rade od ponedeljka, neophodne su DVE POTVRDE

 

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar