“Huligani i batinaši ne mogu da budu privilegovani”: Martinović pozvao Tužilaštvo da hitno reaguje

"Đilas je u svojoj glavi apsolutni vladar Srbije, a naše pitanje je zašto Tužilaštvo ne reaguje"

Foto: Printscreen/YT

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je večeras ispred Skupštine Srbije da očekuje da nadležni pravosudni organi reaguju na prebijanje poslanika Marijana Rističevića.

“Želim da se zahvalim svima koji su ovde, ali posebno poslanici Sandri Božić koja sa mnom štrajkuje glađu. Pozivam je da prekine sa štrajkom, ali ja ću nastaviti. Ne mogu huligani i batinaši da budu privilegovani, kao što je to bilo u njihovo vreme”

On je rekao da su Dragan Đilas Borko Stefanović i Željko Veselinović večeras došli da podrže nasilnika Boška Obradovića.

“Đilas, Borko Stefanović i Željko Veselinović došli su ispred Skupštine da podrže Boška Obradovića. Đilas je u svojoj glavi apsolutni vladar Srbije, a naše pitanje je zašto Tužilaštvo ne reaguje. Dok ne odgovore nećemo odustati od naših zahteva. Da li bilo ko može da batina narodne poslanike? Mi tražimo da organi budu pravi organi koji brinu o svim zakonima”, rekao je on.

Martinović se pitao da li treba neko da pogine da bi Tužilaštvo reagovalo na napade.

“Da li treba da imamo građanski rat? Ako ovaj napad prođe nekažnjeno ko garantuje bilo kakva prava i slobode u Srbiji? Ovo nije borba za prava pojedince, već da Srbija u punom smislu te reči postane pravna država”, zaključio je on.

Martinović kaže da je Đilas imenovao sve sudije i da oni i dalje slušaju “taj prošli režim”.

“Cela Srbija je mogla da vidi fašističku scenu gde Boško Obradović batina narodnog poslanika koji je došao na svoj posao”, kaže on.

Podsetimo, šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da on i njegova partijska koleginica Sandra Božić odlučili da stupe u štrajk glađu zato što smatraju da je došao čas da tužilaštvo i sudstvo u Srbiji reaguju na, kako je rekao, fašističke ispade Boška Obradovića i na sve što se radi u režiji Dragana Ðilasa nekoliko godina.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar