Ubio komšinicu pa čekao da ga uhapse i ponavljao da se ničeg ne seća: Sahranjena nesrećna žena u Radenkovcu

Vinkina sestra Ljubinka kaže da je nesrećna žena izdržavala osumnjičenog

Foto: Igor Stevanovic / Alamy /Profimedia

Zbog sumnje da je brutalno usmrtio Vinku Stojanović (69), policija je uhapsila njenog komšiju S. V. (59). Organi reda su ubicu pronašli u jednoj od napuštenih kuća u sokobanjskom selu Radenkovac.

“Stiče se utisak da je S. V. čekao da ga uhapsimo”, saznajemo od izvora bliskih istrazi. “Nije pružao otpor. Samo je ponavljao da ne zna šta se desilo”.

Kada mu je predočeno da je telo nesrećne starice pronađeno bez odeće i sa polomljenom lobanjom, delovalo je kao da S. V. ne može da poveruje da je on to mogao da uradi.

“Reč je o čoveku koji pije više od tri decenije”, nastavlja naš sagovornik. “I kobnog dana je popio gotovo balon vina”.

Ne zna se razlog zašto je S. V. ubio Vinku, ali se pretpostavlja da je zločinu prethodila svađa. Krike nesrećne žene u zabitom sokobanjskom selu niko nije čuo.

“Posle zločina su nam neke od komšija rekle da su videle S. V. kako beži preko bašte”, dodaje sagovornik. “Pronašli smo ga u napuštenoj kući, i on se uporno drži priče da se ničega ne seća”.

Andrijana Savić, ćerka S. V., kaže da je njen otac oduvek pio, ali da nikada nije bio agresivan.

“Sve sam mogla da očekujem, ali da će on nekoga ubiti, nikada”, kaže Andrijana.”Ja sam, inače, imala vrlo malo kontakta sa njim”.

Ova devojka, koju smo zatekli kako pomaže Stojanovićima u pripremi sahrane, kaže da očekuje da njen otac bude kažnjen po zakonu.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

“Ne znam šta da kažem”, u šoku je nesrećna devojka. “Njega je teta Vinka gledala kao sina. Pomagala mu je, hranila ga, davala mu novac. Ne znam, nakraj pameti mi nije da je mogao to da uradi”.

Podsetimo, telo Vinke Stojanović su prošlog četvrtka pronašle komšije. Bila je na krevetu, bez odeće, sa smrskanom lobanjom. Odmah su zatvorili vrata i pozvali policiju.

“Pozvao me je bratanac i ispričao mi šta se desilo”, kaže Vinko, brat ubijene. “Želeo sam da uđem u kuću, ali me policajac nije pustio. Kazao mi je: “Nemoj, Vinko. Ne treba to da gledaš.” Posle su mi komšije kazale da je moja sestra bila naga na krevetu. Lice joj je, kazali su mi, bilo neprepoznatljivo. Ne znam čime je ubijena”.

Vinko kaže da je S. V. tog dana popio mnogo vina.

“Sestrino telo poslali su na obdukciju”, nastavlja Vinko.” Čuo sam da se čak sumnja da mi je sestra i silovana. Ali to tek treba da se dokaže”.

Vinkina sestra Ljubinka kaže da je nesrećna žena izdržavala S. V.

“S. V. je često bio pijan, ali je retko bio agresivan”, kaže Ljubinka. “U petak su se posvađali. Ubrzo nakon toga Vinka je pronađena mrtva, a S. V. je pobegao”.

Bila i mučena?

“Nezvanično sam čula da je Vinka bila brutalno mučena i silovana”, plače Ljubinka. “Ako ju je S. V. ubio, to je užasno jer mu je Vinka pomagala decenijama, a on joj je, po svemu sudeći, došao glave”.

Nesrećna žena sahranjena je u Radenkovcu.,

Komšija uhapšen zbog silovanja i ubistva starice: Policija brzo rasvetlila zločin kod Sokobanje

 

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar