Ceo Paraćin se molio da makar Ljiljana preživi: Ljubiša sahranio sestru i ostao u PRAZNOJ KUĆI, korona mu je odnela sve

Teška tragedija zadesila je porodicu Rakić. Ljubiša je morao da sahrani troje najmilijih za tri nedelje

Facebook/Ljubiša Rakić

Smrtonosna bolest kovid 19 odnela je i trećeg člana porodice Rakić iz Paraćina! Ceo grad je u šoku, jer su se svi molili da bar Ljiljana preživi i da brat Ljubiša (43), posle roditelja, ne sahranjuje i sestru. Nažalost, upravo to se dogodilo. Gotovo izgubljen od tuge i bola, Ljubiša je u ponedeljak najmiliji rod sahranio na gradskom groblju u Paraćinu i to u prisustvu samo nekoliko rođaka, jer opasnost od smrtonosne zaraze još nije prošla.

– Ne možete ni da zamislite kako se osećam – rekao je u svojoj stravičnoj ispovesti, za “Novosti”, Ljubiša, koga su novinari ovog lista dobili telefonom nakon sahrane. – Nadao sam se, priželjkivao, molio, da mi bar sestra ostane u životu, da preživi, da ne ostanem potpuno sam u praznoj kući, bez roditelja, siroče. Bio sam srećan kad me je pre nekoliko dana iz KBC Zemun, gde se lečila, medicinska sestra obavestila da je Ljiljana skinuta sa respiratora, da joj je bolje. Ali, nije izdržala. Samo dan nakon toga joj je pozlilo i umrla je. Preminula je 8. maja, ostavila mene da svisnem od tuge. A imala je samo 47 godina – jedva govori Ljubiša.

Nesrećna Ljiljana je bila težak dijabetičar, na insulinu, ali se brat, ipak, nadao.

– Za tri nedelje imao sam tri sahrane. Najpre mi je otac Dragan (70) umro od iste stravične bolesti u KBC “Dragiša Mišović”. Njega sam sahranio 22. aprila, a samo dva dana kasnije umrla mi je i majka Radmila. Ona je ležala u KBC Zemun, gde mi je bila i sestra, samo je moja nesrećna Ljilja otišla dva-tri dana ranije. Otac mi je bio težak bubrežni bolesnik, imao je i kancer prostate, verujem da se zarazio na dijalizi u Ćupriji. On se prvi razboleo, zatim majka i sestra. I majka mi je bila težak bolesnik, operisala je kancer bešike. Zbog svih tih njihovih bolesti nisam ni mogao da radim. Sad i ne znam da li sam u stanju da počnem bilo šta, ne znam šta ću, ne znam kako ću, virus mi ubio sve što sam imao – kroz suze jedva govori Ljubiša.

On se godinama brinuo o bolesnim roditeljima, sekirao zbog sestre koja nije mogla bez insulina. Dok mu je cela porodica bila u bolnici, jedina želja koju je imao bila je da ozdrave. Kasnije, kad je roditelje sahranio, vapio je, pred Bogom, da mu ne uzme sestru.

– Samo sestru neka mi Bog ostavi, makar uzeo mene, ne nju. Ne daj bože ovo ikom da se desi, ovakva tragedija i bol. Samo nju Bog da mi poštedi, meni ništa drugo na ovom svetu ne treba – napisao je, u nadi, Ljubiša na svom profilu na “Fejsbuku”, dok je njegova Ljiljana bila živa.

Ljubiša je ostao jedini izdanak porodice Rakić. A kako će da krene dalje – ni sam ne zna.

OD 13 UMRLIH, TROJE RAKIĆA

Ceo Paraćin se, zajedno sa Ljubišom, molio za spas barem jednog člana njegove porodice. Posle vesti o Ljiljaninoj smrti, svi smo u šoku i neverici, jer je sestra bila, ipak, mlada, očekivali smo da se oporavi. Ovo je najveća tragedija u Paraćinu u ovoj epidemiji, a preminulo je čak trinaest osoba. To je veliki broj, a od tih trinaestoro, troje je iz porodice Rakić – kaže jedan od suseda ove porodice.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs 

Preživela je špansku groznicu, umrle su joj sestra i majka: Starica ima 105 godina i danas se bori sa koronom!

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar