Ne plaši se nikoga i prava je ZVER: Ceo svet strahuje od predsednika Mongolije (VIDEO)

On je državu predstavljao na sambo prvenstvima i osvajao medalje

Foto: Printscreen/YT

Predsednik Mongolije Batulga Haltmagin obožava borilačke sportove, pogotovo sambo. Reč je o sovjetskoj borilačkoj veštini nastaloj dvadesetih godina prošlog veka spajanjem tradicionalnih borilačkih veština sa džudom i džijudžicom.

On je državu predstavljao na sambo prvenstvima i osvajao medalje, najveći uspeh imao je 1983. kada mu u Kijevu u kategoriji do 52 kilograma nije bilo ravnog te se okitio zlatnom medaljom. Tri godine kasnije je u istoj kategoriji osvojio srebrno odličje u Francuskoj, da bi 1990. u Moskvi doneo Mongoliji još jedno srebro, tada u kategoriji do 57 kilograma.

Ljubav prema ovom sportu nasledio je od oca koji je bio trener tradicionalnog rvanja, te je od 1979. i on bio deo nacionalnog rvačkog tima. Osvojio je u Ulanbatoru Svetsko prvenstvo u rvanju 1989, a sport mu je dao polvastice da proputuje svet u momentima kada njegovi sunarodnici nisu mogli preko granice.

Pre dolaska na mesto predsednika 10. jula 2017. godine, Batulga Haltmagin je imao nekoliko bitnih političkih funkcija među kojima i pozicija ministra saobraćaja i puteva.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar