“Svetinja se branit’ mora” odjekuje Crnom Gorom! Narod na ulicama, protesti zbog hapšenja sveštenstva (VIDEO)

Posle molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, građani su se večeras okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću, a protesta je bilo i u Podgorici

Foto/Twitter/Printscreen

U više gradova Crne Gore i večeras se održavaju protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika Srpske pravoslavne crkve.

Posle molebana u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, građani su se večeras okupili ispred Osnovnog suda u Nikšiću, a protesta je bilo i u Podgorici.

U Budvi se treću noć za redom okupilo više od 1.000 Budvana.

Kako prenose “Vijesti”, u večerašnjoj najbrojnijoj protestnoj šetnji, okupljeni uzvikuju “Pustite nam vladiku”, “Kosovo je srce Srbije”, “Ustala je Crna Gora”, “Svetinja se branit’ mora”.

U Bijelom Polju protest građana je održan na gradskom trgu, a okupljeni su između ostalog uzvikivali “Milo lopove”, “Bacite štitove”, “U nama je srce lavlje, mi branimo pravoslavlje”, “Ne damo vladiku”, “Ne damo sveštenike”, “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

Protest u Pljevljima zbog hapšenja vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija i osam sveštenika SPC završen je večeras oko 21 sat bez incidenata.

Građani su se okupili u glavnoj gradskoj ulici nakon čega je kolona krenula do crkve Svete Petke gde ih je sačekao kordon policije.

Oko 5.000 građana je tokom protesta u Beranama uzvikujući “pustite vladiku” prošao pored zgrade policije i zaputio se prema manastiru Đurđevi stupovi.

Jedan deo građana nije se razišao već su se grupama uputili ka centru grada, gde čekaju informacije iz Nikšića.

Čulo se nekoliko petardi, ali su redari usmerili građane da se ne zadržavaju. Policija je pod punom opremom ostala mirna, navodi “Vijesti”.

“Crnogorskom režimu su veći problem srpski sveštenici nego Škaljarci i Kavčani”

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar