Prvo je pucao u Branislavu, pa u Miroslava: Kada je izašao iz škole predao se rekavši: “Sad nek se švalerišu”

Predrag Gnjidić osumnjičen je da je rafalima iz automata presudio supruzi i školskom vozaču jer je sumnjao da su u vezi

Foto: Printscreen/ Youtube

“E, sad nek se švalerišu!”, izgovorio je navodno Predrag Gnjidić (53) pošto je na zemlju spustio automatsku pušku, iz koje je samo nekoliko trenutaka ranije usmrtio svoju suprugu Branislavu (49), direktorku Osnovne škole “Sava Šumanović” u Erdeviku, i školskog vozača Miroslava Bojića (55). Njih dvoje ubijeni su u petak ujutru na svojim radnim mestima rafalima iz automatskog oružja.

Zbog sumnje da je izvršio dvostruki zločin, Predragu su lisice stavljene na ruke u školskom dvorištu. Prema prvim informacijama iz istrage, on je najpre usmrtio Branislavu, a zatim i Miroslava, jer je navodno sumnjao da su njih dvoje više godina u ljubavnoj vezi.

Krvava drama, koja je potresla Erdevik, započela je oko 9.30, kada je Predrag sa automatskom puškom uleteo u školu i ispalio najpre rafal u Branislavu, sa kojom ima dvojicu sinova. Zatim je usmrtio i Bojića, koji poslednje tri godine radi kao vozač u školi, a onda je izašao iz školske zgrade, odložio oružje i predao se policajcu koji ga je već držao na nišanu.

“Predrag je ušao u školu, jer je znao da je Branislava unutra. Najpre se popeo na drugi sprat, a kada je video da je promašio njenu kancelariju, spustio se sprat niže. Navodno je na stepeništu sreo sekretaricu Vesnu V. Protrčao je i kroz zbornicu, a zatim uleteo kod supruge i rafalnom paljbom je usmrtio dok je bila sama u kancelariji i sedela za stolom”, govori sagovornik Novosti iz istrage.

Čim je završio krvavi pir nad suprugom, Predrag se spustio u prizemlje, gde je zatekao Bojića kako sedi sa domarom škole Brankom M.

“Ušao je bez reči i sasuo rafal u Miroslava, na sreću ne povredivši domara, koji je još u šoku”, govori sagovornik.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Dok je unezvereno trčao po zgradi, Predraga je srela spremačica, a kada je čula prve pucnje, uplašila se i odmah otrčala u policijsku stanicu, koja se nalazi preko puta škole, ispričavši šta je videla i dodajući: “Sigurno je nešto uradio.”

Policajci su odmah otrčali prema školi, da bi se veoma brzo jedan od njih susreo sa ubicom oči u oči.

-“On je izašao, možda je hteo i da beži, ali mu je rečeno da odloži oružje i da se preda, što je on brzo i uradio. Odložio je pušku na beton i bez opiranja stavljene su mu lice na ruke”, saznaje se u policiji.

Meštani Erdevika kažu da su sve troje poznavali kao fine, dobre i uzorne ljude, i da niko od njih nije mogao ni da pretpostavi da će se ovako nešto dogoditi. Makar i ljubomora bila povod. Kako se saznaje, u ovoj porodici nikada nije bilo prijava za nasilje.

“Branislavina mama Olgica rodom je iz Erdevika. Ona je bila udata u Prizrenu i posle razvoda, sa ćerkom i sinom Branislavom se vratila u rodno mesto. Ovde se ponovo udala sa finog čoveka Jugomira, sa kojim nema dece. Njen stariji sin umro je pre nekoliko godina od raka pluća, jadna žena ostala je bez oboje dece”, govori meštanka.

I za Miroslava Bojića, Erdevičani koji su ga poznavali imaju samo reči hvale. Kažu da se pre oko sedam godina razveo od žene sa kojom ima dve ćerke. Jedno vreme je bio fudbalski trener u FK Radnički u Šidu, a onda ga je Branislava, kada je postavljena za direktorku škole, zaposlila kao vozača da dovozi nastavnike iz Šida na posao i vraća ih nazad do kuća.

LjUBOMORA NAJVEROVATNIJI MOTIV

PREMA nezvaničnim informacijama, motiv zločina najverovatnije je ljubomora.

“Dugo se pričalo da su u ljubavnoj vezi, oni to čak nisu ni krili. Branislava je pričala da njen brak ne valja. Samo Petar zna šta se dešavalo”, kaže jedan od poznanika bračnog para.

Bračni par Gnjidić iza sebe je ostavio dvojicu sinova, starih 17 i 23 godine.

“Ne puštaj ga, ubiće me”: Majka ubijene direktorke otkrila kada su problemi počeli

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar