Ne verujem da je izazivala požare, ubeđen sam da nije kriva: Suprug osumnjičene za paljevine u šoku

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, osumnjičenom je određeno zadržavanje

Foto: Youtube printscreen Vecernje novosti

Za misteriozne požare u prijepoljskom naselju Suvodo, gde su od početka godine gorele instalacije čak pet kuća, a meštani danima živeli u strahu, po svemu sudeći kriv je ljudski faktor, tačnije – jedna žena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Kosu T. (57), iz Prijepolja, zbog sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje opšte opasnosti, odnosno da je namerno podmetala požare.

“Po nalogu dežurnog tužioca, njoj je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Osnovno javno tužilaštvo u Prijepolju na saslušanje”, potvrdila je, za “Novosti”, Jasminka Bošković, portparol OJT u Prijepolju.

Serija požara na instalacijama i kućnim aparatima dešavala se iz neobjašnjivih razloga, čak i kada nije bilo napona na elektromreži, što je izazivalo paniku i strah među žiteljima Suvodola. Uhapšena Kosa T. je supruga Zorana T, u čijoj kući su se požari prvo javili. Na sumnju da Kosa pali elektroinstalacije, istražitelje je navela činjenica da je ona boravila u svakoj od kuća gde se vatra pojavljivala. Poligrafsko testiranje prošao je njen suprug Zoran, ali ne i ona.

“I dalje ne mogu da poverujem da je moja žena izazivala požare, ubeđen sam da nije kriva. Oboje smo bili podvrgnuti poligrafskom testiranju, ja sam prošao test, ali ona nije. Mislim da je moja supruga bila pod stresom i da je zbog toga pala na poligrafu”, u dahu kaže Zoran T.

Gorelo je i u kući Željka O., brata blizanca uhapšene Kose, a u sredu ujutro buknulo je na instalacijama u kući Mire i Stanka Cmiljanovića, kada se zapalio bojler u kupatilu. Stanko kaže da je iznenađen saznanjem da je uhapšena Kosa, koja je u njegovom domu prespavala sa dvoje dece.

“Ne znam šta da kažem, zatečen sam. Nadam se samo da će ova misterija oko paljenja kuća biti rešena i da ćemo ponovo imati miran san”, zbunjeno priča Stanko.

UPALjAČEM PALILA PREKIDAČE

Kako Novosti nezvanično saznaju, do požara je dolazilo tako što je osumnjičena upaljačem palila svaki od prekidača ili kućnih aparata. Kako je reč o plastici, koja sporo gori, ona bi se ubrzo udaljila iz prostorije da bi nakon nekoliko minuta sugerisala da se osećaju dim i vatra. Šta je bio tačan motiv izazivanja požara utvrdiće istraga.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Dramatična noć: Čula se pucnjava, pre mesec dana na istom mestu je ranjen mladić

Izvor: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar