“Osmeh joj nije silazio sa lica, radovali se prinovi, ali naiđe zlo”: Tuga u selu preminule porodilje

U čudu su kako se mlada žena zarazila jer su smatrali da su u selu bezbedni.

Foto/ Privatna arhiva

Doljevačko selo Orljane danas je utihnulo nakon vesti da je meštanka A.P. (27), samo dan nakon što joj je preminula beba, i sama podlegla opakoj bolesti.  Na njivama nikoga nema, a na ulicama se može videti tek po neki prolaznik.

Ispred dragstora nalazi se petoro ljudi, koji ćutke ispijaju po flašu piva ne gledajući jedan u drugog. Novinari nisu dobrodošli, kažu već na početku, tuga njihovih komšija je i njihova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Svaki dan dolaze novinari, niste vi prvi… niko nije ušao u njenu kuću. Nisam ni ja, a prvi sam joj komšija… Šta da im kažemo, svi smo se nadali da će na najbolje izaći, juče umre beba… Seljaci smo, navikli na svakakvu nevolju, pomislio sam da je mlada, biće još dece , neka samo ona bude živa… A, sad i ona ode”,  pričao je jedan meštanin odbijajući da mu se pomene ime, jer kako reče, ne želi da se zamera porodici koja jedino ima prava da progovori o nevolji koja ih je zadesila.

A, svi su se nadali svadbi, i pridošlicu u Orljane prihvatili raširenih ruku.

“Došla je prošle godine oko Svetog Nikole, rodom je iz Gornjeg Matejevca i osvojila celo selo. Toliko je bila pozitivna, osmeh joj nije silazio s lica, svako je voleo da je sretne. Prava žena za našeg komšiju, za njega se može reći samo “suvo zlato”. Taj ne ume nekome da kaže lošu reč, cela porodica je dobra. Planirali su svadbu, radovali se prinovi ali naiđe ovo zlo”,  komentariše za Telegraf nesreću ove porodice drugi meštanin Orljana.

U čudu su kako se mlada žena zarazila jer su smatrali da su u selu bezbedni.

“Ne nosimo maske, računamo, mala je sredina, družimo se kao i ranije… Pa, nije ovo Niš. Koliko sam ja čuo, ona je sve vreme bila negativna na koronu, ali je imala upalu pluća. Kakvo je to čudo, nije mi jasno… Onakva žena, mlada, jedra, kao jabuka… a ode”,  žalio je komšinicu jedan seljanin.

Niko od njih nije znao ni kada će biti sahranjeni majka i beba.

“Pogledasmo po banderama, nema nijedne plakate… Pretpostavljamo da ni rodbina ne zna još ništa, koliko smo čuli, radiće se obdukcija, pa sahrana sigurno neće biti sutra”,  navodi ovaj čovek.

Izvor: Telegraf

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar