Otkrivena ISTINA o srpskim vojnicima u Belorusiji: Nastavlja se specijalni rat protiv Vučića

Ministar odbrane reagovao

Foto: RTS printscreen

Ministar odbrane Aleksandar Vulin demantovao je večeras da su srpski vojnici bili prisutni na protestima u Brestu i Minsku, rekavši da su fotografije koje su se pojavile u prilog tim tvrdnjama fotomontaža i ocenio da je to nastavak specijalnog rata koji se vodi protiv Srbije, Vojske Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

“Sve ono čemu direktno komanduje, to su mesta koja se najviše napadaju. Ovo je nastavak specijalnog rata. Fotografija koja je objavljena kao dokaz da naša Vojska učestvuje, na njoj je oklopljeni hamer, a reč je o vežbi “Zajednički udar” u Kraljevu, koju su 2018. godine izveli zajedno Ministarstvo odbrane i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i ta fotografija stoji na sajtu Ministarstva odbrane”, rekao je Vulin gostujući u Dnevniku RTS-a.

Foto: RTS printscreen

Pojedini portali preneli su tvit navodno beloruskog analitičara Franka Vjačorka da su srpski vojnici bili u Brestu i Minsku kako bi pomogli vlastima u Belorusiji da uguše proteste. Vjačorka je podelio i fotografije koje je trebalo da posluže kao foto dokaz za njegove tvrdnje.

Foto: RTS printscreen

Vulin je pojasnio i drugu fotografiju koja je objavljena, na kojoj je napisano Minsk 9. avgust.

“Taj lažov je pokušao da prikaže da postoji Vojska Srbije, da postoje naši hameri. Naši pripadnici, njih devetoro, nalaze se u Belorusiji, u Brestu, izolovani na vojnom poligonu gde se pripremaju za disciplinu snajperska granica i pripremamo se za međunarodne vojne igre”, objasnio je Vulin.

Naši vojnici su doleteli komercijalnom linijom 10. avgusta u Minsk i prevezeni su na poligon.

Foto: RTS printscreen

“Vojska Srbije ne poseduje nijedan neoklopljeni hamer, kao što je ovaj na slici. Ovi ljudi nose poluvidljive oznake Srbije i nose maske kako bi bilo uverljivije”, rekao je Vulin.

Kako tvrdi, to nisu naši vojnici u Belorusiji.

“Jedina mogućnost je da su ovo naši vojnici od pre nekoliko godina na NATO poligonu, gde su upravljali ovakvim vozilom, gde smo se pripremali za Partnerstvo za mir”, naveo je.

Foto: RTS printscreen

Kada je reč o trećoj fotografiji, na kojoj je oficir Vojske Srbije, Vulin objašnjava da je u pitanju vođa snajperskog tima, kapetan Milentije Ristić.

“Naš tim je u izolaciji, a on je u pratnji domaćina zajedno otišao na pijacu u nabavku. Onda je ovaj lažov napravio fotomontaže i pokušao spletom neshvatljivih laži da se uključi u specijalan rat protiv naše države. Naravno da se država Srbija ne meša ni na koji način u unutrašnje poslove bio koje zemlje, a ponajmanje Belorusije”, rekao je Vulin.

Izvor: Objektiv.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar