Drama u BiH zbog migranata: Građani izašli na ulice, počele noćne patrole (VIDEO)

Zaustavljen je jedan autobus i policija pregleda ima li migranata u njemu dok građani podržavaju policiju

Foto/Youtube/Printscreen

Građani Velike Kladuše i okolnih mjesta ne odustaju. I večeras su se okupili i zajedno sa policijom će patrolirati čitavu noć kako bi sprečili prevoznike da dovode migrante u Krajinu.

Građani su poručili “Ostajemo čitavu noć”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećamo, nekoliko kilometara od Velike Kladuše u mestu Purići večeras su se okupili građani kako bi izrazili nezadovoljstvo dolaskom migranata i kako bi sprečili prevoznike da ih dovode.

Iako su od komandira policije dobili obećanje da će policija vraćati svaki autobus koji bude prevozio migrante, građani su ipak ostali.

Zaustavljen je jedan autobus i policija pregleda ima li migranata u njemu dok građani podržavaju policiju.

Poslednji događaji u Krajini jasno otkrivaju kolika je šteta po interes države i građana nastala kada je SDA, odnosno Šefik Džaferović, predsedavajući Predsedništva BiH personalno odbio plan Fahrudina Radončića u vezi sa migantskom krizom.

Jer, brza deportacija migranata i njihova izolacija u migrantskim centrima naravno u skladu sa najvišim standardima poštovanja ljudskih prava, sada se jasno pokazuje, jedini su kvalitetan i efikasan način da se sačuva sigurnost građana i lokalnih zajednica, posebno onih, na migrantskoj ruti.

Izvor: Avaz.ba

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar