Još jedna evropska zemlja uvodi POLICIJSKI ČAS! Proglašen najviši stepen uzbune u celoj državi

Policijski čas će biti uveden i on će zabranjivati ljudima da izlaze iz domova bez preke potrebe od ponoći do pet sati ujutru

Foto/Pixabay/Dimitris Vetsikas

Belgijske vlasti su zbog ogromnog porasta broja inficiranih i hospitalizovanih u novom naletu korona virusa večeras proglasile najviši stepen uzbune u zemlji.

Takozvana “faza 4” podrazumeva uvođenje policijskog časa u celoj zemlji, zatvaraju se barovi i restorani, dozvoljen je bliski kontakat sa samo jednom osobom van domaćinstva, a rad na daljinu je obavezan gde god je to moguće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prehrambrene prodavnice će ostati otvorene, ali su otkazane sve tradicionalne božićne proslave i svečanosti na ulicama.

– Broj infekcija raste svakodnevno i to vrlo brzo. Naši lekari i bolnice su pod velikim pritiskom. Vodimo neravnopravnu bitku sa ovim virusom – poručio je premijer Belgije Aleksander De Kro.

Očekujte 5 puta više MRTVIH od korone! Stručnjak izneo crna PREDVIĐANJA i otkrio ko je kriv za HAOS

Članovi jednog domaćinstva mogu odjednom da imaju najviše četiri gosta u kući.

– Naša zemlja je u najvišem stepenu uzbune: fazi 4. Danas je razlika između onoga u martu i aprilu to što je virus veoma blizu. Svi znamo ljude koji su inficirani, u karantinu i teško bolesni – rekao je premijer Aleksandar De Kro.

Evropa pred katastrofom! Ovaj TALAS problema nećemo izdržati, SZO iznela STRAVIČNO upozorenje 

Barovi i restorani biće zatvoreni na četiri nedelje, a nakon dve nedelje će biti detaljno nadgledano kako mere deluju. U restoranima će do 22 sata biti moguće uzeti jelo za poneti, a posle 20 sati neće biti dozvoljena prodaja alkohola.

Policijski čas će biti uveden i on će zabranjivati ljudima da izlaze iz domova bez preke potrebe od ponoći do pet sati ujutru.

Izvor: Telegraf

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar