Vulin: Za razliku od Đilasa mene zanima šta misle građani Srbije

Vulin, naime, konstatuje da ne zna da li Fabriciju neko prevodi

Aleksandar Vulin

TANJUG / MINISTARSTVO ODBRANE

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na kritike lidera SSP Dragama Ðilasa upućene šefu delegacije EU Semu Fabriciju uz poruku da ne zna da li se Fabriciju “prevodi” šta govori opozicija, ali i da njega za razliku od Ðilasa, ne interesuje sta misli Fabrici već šta misle građani Srbije.

Vulin, naime, konstatuje da ne zna da li Fabriciju neko prevodi, ali napominje da bi šef delegacije EU trebalo da čuje šta na konferencijama za štampu prestavnici SzS Obradović, Aleksić, Jeremić, Ðilas govore o neistomišljenicima. 

“Da li su mu preveli da su predsednicu parlamenta nazvali fuksom, Ani Brnabić pretili silovanjem, poslaniku Rističeviću psovali tek umrlu majku? Ne znam da li je prevodiocima bilo isuviše neprijatno da mu prevedu šta su vođe SzS govorile porodici Aleksandra Vučića?”, naveo je ministar odbrane odgovarajući na izjavu šefa Delegacije EU u Srbiji da postoji zabrinutost Unije zbog medijskog okruženja u Srbiji.

Ministar odbrane u saopštenju koje je dostavljeno medijima pita i da li Fabrici zna da Ðilas traži da se bez zakona smenjuju članovi nezavisnih tela, da traži da se bez promene zakona odlažu izbori, a da se privatna televizija Pink sruši i zabrani njen rad. 

“Da li je Fabriciju javljeno da su pristalice sa liderima SzS upadale u RTS noseći motorne testere, da su pokušali da upadnu u Skupštinu, da su prebijali novinarke Pinka, vređali novinare Informera, Studija B, TV Pančeva, a novinare RTS-a fizički sprečili da uđu u kuću u kojoj rade? Da li Fabrici zna da su iz SzS bez i jednog poludokaza optuživali Andreja Vučića da je štitio čoveka optuženog za gajenje marihune bez obzira na to što tog čoveka nikada nije video ni čuo””, pitao Vulin. 

Konstatuje, međutim, da nije ni vazno da li mu prevode, ali porucuje da Srbijom neće sigurno vladati stranci. 

“Nije me briga šta misli Fabrici, ali me je briga šta misle građani Srbije. U tome se razlikujem od Ðilasa i zaposlenih u SzS”, rekao je ministar Vulin.

Ðilas je ranije danas kritikovao Fabricija zbog njegovih ocena o napretku u radu parlamenta i pitao da li mu neko prevodi “šta u parlamentu za sve koji drugačije misle govore poslanici vladajuće većine Martinović, Orlić, Rističević, Atlagić… 

“To što izgovaraju o ljudima iz opozicije, da i ne pominjemo”, naveo je u pisanoj izjavi Ðilas.

Fabrici je inače ranije danas na jednom panelu o proširenju i Zapadnom Balkanu pomenuo izveštaj Evropske komisije iz maja i konstatovao da su u međuvremenu uvažene određene sugestije kad je reč o radu parlamenta i naveo da po pitanju stanja u medijima dosta očekuje od medijske strategije.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar