Stefanović: Smanjen broj nastradalih, ali saobraćajna kultura nije na visokom nivou

Nebojsa Stefanovic
TANJUG/ MILICA NIKOLIC

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je zahvaljujući pojačanom radu saobraćajne policije i u ovoj godini smanjen broj nastradalih na putevima, ali da kao društvo moramo još mnogo da radimo na povećanju svesti vozača, što pokazuju i rezultati akcije TISPOL. 

“Ministarstvo unutrašnjih poslova je kao i svake godine zajedno sa kolegama iz Evrope u prethodnih sedam dana sprovelo pojačanu kontrolu saobraćaja, koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola i narkotika. Nažalost, pokazalo se da je nivo saobraćajne kulture u našoj zemlji i dalje nedovoljno visok. Tokom kontrole otkriven je i sankcionisan 2.791 vozač koji je vozio pod dejstvom alkohola i 45 vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, naveo je ministar sumirajući rezultate akcije koja je sprovedena istovremeno u svim državama članicama Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL).

Kako je naveo, 544 vozača zadržana su na trežnjenju zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola, dok je 127 vozača, kod kojih je utvrđeno više od 2 promila alkohola, privedeno sudiji za prekršaje zbog nasilničke vožnje. 

On je apelovao na sve vozače da u vreme predstojećih praznika ne voze pod dejstvom alkohola, da voze primerenom brzinom i ne sedaju umorni za volan. 

“Molim sve da pokažemo povećanu odgovornost, da posebno vodimo računa o našoj deci, i da svi damo doprinos da imamo što manje saobraćajnih nezgoda i sačuvamo što više života”, apelovao je Stefanović i poželeo svim učesnicima u saobraćaju da novogodišnje i božićne praznike provedu bezbedno i sigurno sa svojim porodicama.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar