Zbog ubistva unuka i snaje, koje je počinio njegov sin, podneo prijavu protiv 16 socijalnih radnika

Prijava je podneta "zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi"

Ubistvo ispred Centra za socijalni rad u Rakovici
Youtube printscreen

Više javno tužilaštvo u Beogradu poslalo je Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom krivične prijave Živka Nikolića protiv 16 zaposlenih u odeljenju u Rakovici, gde je njegov sin, pokojni Marko Nikolić, pre dve i po godine ubio svog četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivšu suprugu Maju Ðorđević.

Prijava je podneta “zbog eventualno izvršenog krivičnog dela nesavestan rad u službi”, piše “Politika” u sutrašnjem broju.

List navodi, pozivajući se na svoja saznanja, da je Centru za socijalni rad naloženo da obavesti tužilaštvo o odlukama i radu zaposlenih u predmetu koji se vodio u postupku poverevavanja deteta.

Marko Nikolić je pored ubistva žene i deteta, bio okrivljen i za pokušaj ubistva dvoje radnika Centra za socijalni rad u Rakovici, a pet meseci posle zločina izvršio je samoubistvo u zatvoru.

Danas njegovi roditelji žele da javnost bude upoznata sa okolnostima koje su prethodile tragediji i da ukažu na nesavestan rad institucija, rečeno je za “Politiku” u kancelariji advokata Borivoja Borovića koji zastupa Živka Nikolića.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar