Ključeve državne stanogradnje prvi će dobiti pripadnici snaga bezbednosti

Useljenje se očekuje već u februaru

Stan
Pixabay

Pripadnici snaga bezbednosti u Vranju biće prvi koji će sredinom februara dobiti ključeve u okviru državnog projekta stanogradnje, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima, očekivanja su da iFoto: Pixabayzgradnja svih stanova koja koja je do sada počela bude završena do kraja sledeće godine i da se pripadnici snaga bezbednosti u njih usele.

“Kada se priča o projektu stanogradnje, često se misli da su to neki socijalni stanovi. Moram građanima da ponovim da to nisu socijalni stanovi već oni koji su urađeni po svim svetskim i evropskim standardima”, rekla je ministarka Mihajlović novinarima u Kikindi.

To su skupi stanovi koje država radi za pripadnike snaga bezbednosti, i građani u Vranju već su počeli da ih kupuju, dodala je ona.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan kaže da je planirana izgradnja 1.500 stanova u okviru državnog projekta i da se gradi po 200 stanova u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici i 550 u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, za izgradnju 2.000 stanova u Nišu usvojen je plan detaljne regulacije, sledeće godine biće završen urbanistički plan, a potom i raspisan tender za projektanta.

Najavio je da će u naredna četiri meseca biti objavljen tender za izvođača radova za još 4.200 stanova koji će se prostirati na površini od 320.000 kvadratnih metara.

Kazao je da će među njima biti stanovi koji će se graditi u Beogradu, a tender za njih biće raspisan krajem ove ili pocetkom sledeće godine.

U Srbiji će ukupno biti izgrađeno oko 8.000 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar