Jedinstvo, sloga i ljubav: Održan molitveni skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori (FOTO+VIDEO)

Molitvena povorka krenula je nešto posle 16 sati sa Terazija

Litija moleban
Tanjug printscreen

U Beogradu je večeras održan molitveni skup podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, na Kosovu i Metohiji i svim srpskim krajevima, a episkop Stefan koji je ispred Hrama Svetog Save služio moleban Presvetoj Bogorodici poručio je da su okupljeni večeras pokazali jedinstvo, slogu i ljubav i poslali ih Srbima uz nadu da će oni biti mudri da se izbore za svoja prava i da žive slobodno.

“Neka da Bog da nas ovde ova molitvena tišina, dok je trajao moleban, okuplja i u buduće u još većem broju i da zajednički pokažemo koliko smo jedinstveni i dobri i da našoj braći u Crnoj Gori i da onima koji su sa nama i koji su protiv nas da snage i volje”, poručio je episkop Stefan.

Kazao je i da poslednjih 30 godina nema slobode u Crnoj Gori za srpski narod, a da on uprkos tome opstaje sa svojim svetinjama.

“Verujem da je došlo vreme blagoslova Svetog Save i svih svetih da se u Crnoj Gori desi čudo, pa da se i tamo branimo kao što se branimo u Republici Srpskoj, kao što se branimo ovde u Beogradu i Srbiji, kao što želimo da se branimo bolje i više i na KiM i u svim mestima i krajevima gde živi srpski narod”, rekao je episkop.

Uveren je, kaže, da je večerašnji molitveni skup pokazao srpskom narodu na KiM i u Crnoj Gori da je Beograd sveti grad i da je svet.

 

Foto: Tanjug printscreen

“Veceras se radujemo što smo jedinstveni i nadam se da ćemo i u narednim danima pokazati kroz jedinstvo svoju slogu i ljubav i da ćemo je poslati svima koji žive i na KiM i u Crnoj Gori, a da će oni biti dovoljno pametni i mudri da se izbore za svoja prava i da žive slobodno”, kazao je episkop.

On je okupljenima preneo blagoslove patrijarha Irineja, za kojeg je kazao da večeras otišao u Banja Luku gde će biti obeležen Dan Republike Srpske, ali i da je bio pomalo tužan jer nije u Beogradu, na molebanu, na kojem je predvideo da će se okupiti veliki broj ljudi.

Foto: Tanjug printscreen

Molitvenom skupu prisustvovao je veliki broj vernika i građana, a među okučjenima su bili i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković, ministar Nenad Popović, direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić…

Građani i vernici, koji se protive Zakonu o slobodi veroispovesti koji je danas stupio na snagu u Crnoj Gori, ranije su se okupili na Terazijama odakle su u litiji krenuli ulicom Kralja Milana, preko Slavije, do Hrama Svetog Save.

 

Foto: Tanjug printscreen

U molitvenoj povorci su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.

 

Od usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti širom Crne Gore vernici Srpske pravoslavne crkve svakodnevno se okupljaju na molebanima.

Protestne šetnje održavane su u Podgorici, Pljevljima, Beranama, Bijelom Polju, Žabljaku, Budvi, Danilovgradu…

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar