Podrška SPC stiže i iz Londona: “Cilj crnogorske vlasti je jasan, razvlastiti i poniziti jerarhiju i vernike”

Pravoslavna crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC u Crnoj Gori

Patrijarsija
Wikimedia

Pravoslavna crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja, a nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

U nedelju uveče peti dan za redom u tom hranu je služen moleban, a nakon svete liturgije organizovan je protestni skup ispred Ambasade Crne Gore u Londonu. Protojerej stavrofor Goran Spaić je tom prilikom izjavio da je reč o ,,mirni protestu protiv bezbožnih vlastodržaca”.

“Ni za jednog dobronamernog čoveka nema nikakve dileme da je ovaj famozni bez-zakon crnogorske vlasti osmišljen i uperen direktno protiv jedne Crkve a to je Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve”, rekao je.

Dodao je da je jasno da su se vlast i predsednik Milo Ðukanović odlučili na ovaj politički manevar protiv Pravoslavne crkve, najveće i najbrojnije verske zajednice u Crnoj Gori, svesni da duhovna kolevka crnogorske državnosti leži u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, kod kivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog.

“To je pravilo koje vredi i za današnju Crnu Goru nastalu na ruševinama komunističke Jugoslavije i koje nelagodom ispunjava vlastodršce. Cilj crnogorske vlasti je jasan, razvlastiti i poniziti jerarhiju i vernike Mitropolije crnogorsko-primorske proglasiti ih građanima drugog reda i remetilačkim snagama u Crnoj Gori”, rekao je Spaić, saopšteno je iz londonske crkve Sveti Sava.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar