Sastanak predsednika Vučića i patrijarha o situaciji u Crnoj Gori (FOTO+VIDEO)

Jutrošnji razgovor sa patrijarhom mogao bi biti presudan po tu odluku o situaciji u Crnoj Gori

Aleksandar Vučić
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros sa patrijarhom SPC Irinejom sa kojim će, kako je najavljeno, razgovarati o situaciji u Crnoj Gori.

Vučić je na sastanak u Patrijaršiji stigao u 7.30 sati, a razgovorima prisustvuju i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković i vladika Stefan.

Foto: PREDSEDNISTVO SRBIJE

 

Vučić o odlasku u CG: ”Moja je želja i obaveza da budem s našim narodom kad je teško”

Predsednik i patrijarh su u ponedeljak već razgovarali o situaciji u Crnoj Gori, i tada su poručili da nakon izglasavanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti u Podgorici “stvari u Crnoj Gori treba smirivati”.

Tanjugu je u četvrtak potvrđeno da će predsednik provesti Badnji dan sa Srbima u Crnoj Gori, a Vučić je, međutim, juče rekao da ga je iznenadila histerična kampanja koja je usledila na najavu njegovog odlaska na sever Crne Gore I da će konačnu odluku doneti u narednih dan, dan I po.

Jutrošnji razgovor sa patrijarhom mogao bi biti presudan po tu odluku.

Susret predsednika i patrijarha pomeren za sutra ujutro

Prema informacijama Tanjuga, patrijarh Irinej sastaće se danas u Beogradu i sa mitropolitom Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem i zahumsko-hercegovarčkim i primorskim Dimitrijem.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar