Tramp o uzrocima nesreće ukrajinskog aviona: “Neko je možda napravio grešku”

Prethodno je američki nedeljnik "Njuzvik" objavio da je ukrajinski avion, koji se srušio nedaleko od Teherana, pogodila raketa ruske proizvodnje "Tor-M1"

Donald Tramp
Tanjug/AP/ Evan Vucci

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da je do udesa ukrajinskog aviona moglo doći greškom, ali je dodao da ima užasan osećaj u vezi s tim slučajem, ne navodeći dtalje.

“Neko je možda napravio grešku”, rekao je novinarima Tramp u Beloj kući, preneo je Rojters.

Prethodno je američki nedeljnik “Njuzvik” objavio da je ukrajinski avion, koji se srušio nedaleko od Teherana, pogodila raketa ruske proizvodnje “Tor-M1”. List se pozvao na neimenovane zvaničnike Pentagona, kao i američke i iračke obaveštajne službe.

Zvaničnici Pentagona i američke obaveštajne službe rekli su za “Njuzvik” da je procena da je avion slučajno pogođen.

Iranske protivavionske jedinice verovatno su bile aktivne posle raketnog napada na američke baze u Iraku, koji je usledio kao odgovor na američko ubistvo iranskog generala Kasima Sulejmanija, naveli su izvori.

Avion se srušio samo nekoliko sati nakon iranskog raketnog napada na dve baze u Iraku koje koriste i američke snage, što je pokrenulo spekulacije da postoji mogućnost da je letelica pogođena, napominje Rojters.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar