Sve više donacija za Australiju

Već nedeljama bukte požari u Australiji a tek nedavno su počele da stižu donacije

Australija
Tanjug/AP/Rick Rycroft

Već nedeljama bukte požari u Australiji a tek nedavno su počele da stižu donacije.

Možemo da se pohvalimo da je među prvima dao novac naš Novak Đoković zajedno sa Marijom Šarapovom koja ga je pozvala da daju po 25000 dolara.


Oni koji su počeli da doniraju novac su obični ljudi ali i svetske zvezde. Jedan od njih je australijski glumac Kris Hemsvort koji je dao milion dolara, a tu su još Pink, Nikol Kidman, Elen Dedženeris. Američki hevi metal bend Metalika je donirala 500.000 dolara. Kajli Džener i  Elton Džon izdvojili su po milion dolara. Prilikom nastupa u Sidneju, Elton je rekao da bi svi trebalo da se divimo vatrogascima na onome što rade.

Komičarka Selest Barber koja je pokrenula akciju doniranja je prozvala je milijardere koji nisu ništa donirali Australiji, a jesu za obnovu Notr Dama.  Čak 850 miliona dolara skupljeno je za samo nekoliko dana od izbijanja požara čuvenoj katedrali. Jedan od razloga, navela je ona, što milijaredri ne poklanjaju dovoljno pažnje klimatskim promenama, a neki od njih imaju firme koje su veliki emiteri ugljen dioksida.

Nakon ovog poziva, australisko biznismen dao je za sada najveću donaciju od 70 miliona dolata. U pitanju je Edrju Tvigi Forest koji će svoju Minderoo fondaciju da podeli sredstva.

Izvor: 0bjektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar