Počela saslušanja osumljičenih iz JP “Infrastruktura železnice”: Okrivljeni za primanje mita odbacuju optužbe?

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

sudija
pixabay.com

Danas su u Tužilaštvu za organizovani kriminal počela saslušanja direktora JP “Infrastruktura železnice” Miroljuba Jeftića i ostalih, osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Svi okrivljeni nameravaju da negiraju krivična dela, kao i Jeftić, za kojeg su mediji sinoć pisali da je priznao krivicu u policiji, prenosi Tanjug.

Pored Jeftića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jeftić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanvića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar