Protest iranskih paravojnih organizacija: Traže zatvaranje britanske ambasade u Teheranu

Iranske vlasti na kratko su zadržale u pritvoru britanskog ambasadora u Teheranu

Teheran
Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary

Pripadnici iranske paravojne organizacije Basidž protestovali su danas ispred britanske ambasade u Teheranu, zahtevajući njeno zatvaranje, prenose iranski državni mediji.

Skup Basidža, formacije povezane sa iranskom elitnom Revolucionarnom gardom, usledio je pošto je britanski ambasador u Iranu na kratko zadržan u pritvoru tokom antivladinih protesta koji su održani nakon što je iranska vojska priznala da je greškom oborila putnički avion u toj zemlji, prenosi Rojters.

Iranske vlasti na kratko su zadržale u pritvoru britanskog ambasadora u Teheranu, saopštilo je juče britansko Ministarstvo spoljnih poslova osudivši hapšenje kao “grubo kršenje međunarodnog prava”.

Prethodno je novinska agencija Tasnim, čije je sedište u Teheranu, javila da je britanski ambasador Rob Maker uhapšen ispred Univerziteta Amir Kabir i držan u pritvoru nekoliko sati zbog, kako se navodi, podsticanja antivladinih protesta, prenosi Rojters.

Oko 1.000 ljudi okupilo se u subotu uveče u centru Teherana zahtevajući ostavku vrhovnog iranskog verskog lidera ajatolaha Alija Hamneija i cepajući slike nedavno ubijenog generala Kasima Sulejmanija.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar