“U Srbiji infrastruktura je liga šampiona”

Ministarka kaže da je njen najveći uspeh koji je postigla to što je, kako kaže, potpuno promenila percepciju o infrastrukturi

Zorana Mihajlović
TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je investicionim programom “Srbija 2025” predviđeno da od ukupno 14 milijardi evra čak oko devet milijardi bude uloženo u transportnu infratsrukturu.

Mihajlovićeva je za “Politiku” rekla da se najveći deo novca odnosi na putnu infrastrukturu, odnosno oko pet milijardi evra.

“U železnicu će biti uloženo više od 3,5 milijardi evra, a u vodni saobraćaj oko 274 miliona evra”, rekla je ministarka.

Ona je navela da će se ulagati i u vazdušni saobraćaj i da će u fokusu biti razvoj Aerodroma “Morava” kod Kraljeva, gde će se graditi nova pista.

Kada je reč o stanogradnji, Mihajlovićeva kaže da će se u martu u Vranju u svoje stanove useliti prvi pripadnici Vojske i policije, u okviru projekta gradnje više od 8.000 stanova širom Srbije za koji je izdvojeno 274 miliona evra.

“U novom investicionom planu, koji su predstavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, predviđeno je još 500 miliona evra za stanove za mlade bračne parove”, kazala je.

Ona je rekla i da je veoma zadovoljna onim što je urađeno u 2019. godini.

“Kada vidim da smo ove godine završili i pustili u saobraćaj 130 kilometara auto-puta, što niko pre nas nije mogao ni da zamisli, a akmoli uradi, ne mogu da budem nezadovoljna…Mislim da je najveći uspeh koji sam postigla to što sam potpuno promenila percepciju o infrastrukturi”, rekla je ministarka.

Ona je podsetila da Srbija danas u infrastrukturi, kao ni u jednoj drugoj oblasti, ima najveće svetske igrače.

“U Srbiji, infrastruktura je liga šampiona. Zato je reč godine u Srbiji ”auto-put” i to smatram svojim velikim uspehom”, rekla je ministarka.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar