Jevtić promenio iskaz tokom saslušanja u tužilaštvu

Tužilaštvo je, inače, postupilo krajnje neobično jer je osumnjičenog Jevtića saslušalo tek 24 sata nakon hapšenja

Miroljub Jevtić
Youtube printscreen

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušani su direktor JP “Infrastruktura železnice” Miroljub Jevtić i ostali osumnjičeni za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas od suda i da odredi pritvor direktoru JP “Infrastruktura železnice“ Miroljubu Jevtiću i još trojici osumnjičenih za davanje i primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta.

Jevtić je prema Tanjugovom izvoru, u formalnom i neformalnom delu razgovora govorio potpuno kontradiktorne stvari.

Kako se saznaje, Jevtić koji je juče odmah posle hapšenja priznao delo za koje je osumnjičen, danas je u tužilaštvu promenio iskaz tvrdeći da nije primio mito od 10.000 evra, već da je taj novac pozajmio.

Tužilaštvo je, inače, postupilo krajnje neobično jer je osumnjičenog Jevtića saslušalo tek 24 sata nakon hapšenja i uz to nije tražilo uvid u spise policije koja ima sve dokaze o počinjenom krivičnom delu.

Foto: Youtube printscreen

Na saslušanju u policiji još sinoć direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije Miroljub Jevtić priznao je krivično delo primanje mita i otkrio da je veći deo novca davao ministarki Zorani Mihajlović i njenom mužu biznismenu Vladimiru Atanackoviću na ruke, a manji deo para zadržavao za sebe.

Pored Jevtića, u ovom slučaju uhapšeni su Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović” iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Oni su juče uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jevtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanovića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jevtića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice” po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću.

Pojedini beobradski listovi u međuvremenu su objavili, pozivajući se na nezvanične izvore, da su osumnjičeni spremni na nagodbu uz priznanje krivice, a prema drugim izvorima moguće je da će se braniti negiranjem.

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar