Ipak je uhapšen! Splitska policija i gradonačelnik potvrdili vest (FOTO+VIDEO)

Uskoro se očekuje i zvanično saopštenje

hapšenje st
Printscreen/Video/Facebook/Dalmatinski portal

U Splitu su nakon trostrukog ubistva uhapšene dve osobe. Kako Index.hr saznaje, jedan od uhapšenih je brat ubijenog. Za drugog za sada nema službene potvrde, ali Index.hr neslužbeno saznaje da se radi o ubici. Indexovu informaciju je potvrdio i splitski gradonačelnik.

“Ovo je decenijama nezabeležen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom delovanju i informisanju. Počinitelj je uhapšen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvetliti cijeli slučaj”, napisao je na Facebook-u.

Takođe, iz policije portal Index.hr prenosi informaciju da upozorenje o zabrani kretanja ulicama više nije na snazi.

Podsetimo, Dalmatinski portal objavio je oko 17.15 sati da je uhapšen splitski ubica. Potvrde za to nije bilo. “Ne možemo vam potvrditi tu informaciju. Sve raspoložive snage su na terenu. Intenzivno radimo na slučaju i preduzimamo sve potrebne mere”, rekli su iz splitske policije.

Ni Indexov policijski izvor nije mogao da potvrdi informaciju.

Danas popodne je prvo upucan motociklista u središtu Splita, a zatim drugi 500 metara dalje. Jedna osoba je prilikom pucnjave ranjena, a kako je objavio hrvatski N1, ranjeni je podlegao povredama.

Jedna je ženska osoba nedugo nakon toga došla na mesto dogadaja i vikala “Ubiću vas sve”.

Svedoci tvrde da su čuli više hitaca, a sumnja se da su u pitanju narko dileri.

Žena svedok, koja je bila u blizini mesta pucnjave ispricala je za Index.hr da su se začuli rafalni pucnjevi dok je sedela na Matejušci.

“Za desetak minuta je došla hitna, pa i policija”, rekla je i dodala kako se priča da je sve povezano s drogom.

“To se dogodilo oko 15:35. Čuli smo rafalne pucnje u dva navrata, kao iz kalašnjikova. Nakon toga ništa, tišina, da bi za 5-10 minuta čuli sirene hitne pomoći i policije. Mi smo sedeli li na Matejušci s morske strane, 50-ak metara od toga. Verovatno su ovi koji su pucali nakon toga otišli prema Varošu. Izgledalo je kao da su se sukobile dve bande na motorima”, rekla je ona.

Video – snimci sa detaljima današnjih događaja u Splitu vrlo brzo su se pojavili na društvenim mrežama.

 

Izvor: Index.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar