Dačić s Lavrovim, čvrsta i dosledna podrška Rusije Srbiji

Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine

Lavrov i Ivica Dačić
Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Moskvi sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovim o aktuelnim pitanjima bilateralne saradnje, produbljivanju bilateralnih veza u svim domenima, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i u regionu.

Dva ministra su zaključila da su odnosi između dve zemlje dostigli veoma visok nivo strateškog partnerstva i da o tome svedoče stepen poverenja koji postoji u odnosima, kao i veoma intenzivna dinamika susreta na visokom nivou.

Dačić je informisao ruskog kolegu o trenutnom stanju dijaloga Beograda i Prištine, izrazivši zahvalnost na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo saradnjom na multilateralnom planu uz isticanje značaja nastavka međusobnih podrški u međunarodnim organizacijama, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ukazano je na dinamičan razvoj ekonomske saradnje između Srbije i Rusije u prethodnom periodu, čemu je značajno doprine rad Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku naučno-tehničku saradnju, kojim predsedavaju Dačić i potpredsednik Vlade Rusije Borisov, koji su istog dana održali sastanak u Moskvi, u cilju pripreme za narednu sednicu komiteta.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar