Kontrola prodaje plastičnih kesa u prodavnicama, evo šta su inspektori zatekli

Akcija je sprovedena na osnovu Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga

Plasticne kese
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Povodom prijava građana da se u velikom broju trgovinskih radnji u Beogradu još prodaju plastične kese koje nisu biorazgradive, danas je sprovedena akcija kontrole prodaje plastičnih kesa.

Tokom zajedničke akcije gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove i komunalnih inspekcija na teritoriji Vračara, Voždovca, Zvezdare, Savskog venca i Palilule utvrđeno je da se na kasama svih nadziranih trgovinskih objekta nalaze biorazgradive kese, papirne kese i cegeri.

Konstatovano je i da su u pojedinim objektima, u delu za prodaju voća, još u upotrebi nerazgradive kese koje su, navodi se u saopštenju Sekretarijata za inspekcijske poslove, uklonjene po nalogu inspektora.

Akcija je sprovedena na osnovu Odluke o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje roba i usluga koja je počela da se primenjuje od 1. januara ove godine.

Kako napominju iz Sekretarijata za inspekcijske poslove, sa ovakvim vrstama koordinisanih aktivnosti komunalnih inspekcija nastaviće se i ubuduće u cilju poštovanja ove odluke koja je, ističe se, u interesu svih građana Beograda i očuvanja životne sredine.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar