Vesić odgovara Božoviću: Restauriran Pobednik biće vaš najveći poraz

Vesić je na svom Fejsbuku uputio odgovor poslaniku DS Balši Božoviću

Goran Vesić
TANJUG/ Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je večeras da se nada da će direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Olivera Vučković dozvoliti Balši Božoviću da pogleda stručnu dokumentaciju u vezi sa restauracijom Pobednika.

To je Vesić objavio na svom Fejsbuku kao odgovor poslaniku DS Balši Božoviću koji je tražio uvid u stručnu dokumentaciju uz objašnjenje da je razlog za to nejasna izjava zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića o radovima na njegovoj reastauraciji.

“Ja je nisam tražio, jer sam laik i verujem stručnjacima. Ali zato je Božović stručan pa će sve to da proveri”, napisao je Vesić.

On je dodao da u stručnoj dokumentaciji piše sve što treba.

“Ali ne piše ono najvažnije. Nema odgovora na pitanje kako je to sada Beograd odvojio 200.000 evra za restauraciju Pobednika, a dok je Božović bio na vlasti spomenik se urušavao. Tako je i kada je u pitanju Malo stepenište, Velike stepenice, plato oko Pobednika, Damad ali-pašino turbe, česma Mehmed-paše Sokolovića, Zindan kapija, kapija Karla Šestog”, rekao je Vesić.

On je dodao i da će statua Ivana Meštrovića biti vraćena na Beogradsku tvrđavu na Sretenje (15. februara).

“Nema za vas veće kazne. Jer kada restauriran Pobednik bude vraćen na postament to će biti vaš najveći poraz”, napisao je Vesić.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar