Mihajlović: Građani moraju da imaju železnicu kakvu zaslužuju, kontrolisaću vas non-stop

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorima državnih železničkih preduzeća

Zorana Mihajlović
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa direktorima državnih železničkih preduzeća o realizaciji projekata na železnici i poslovanju tih kompanija i tom prilikom im poručila da će kontrolisati sve što rade i kako rade jer, dodala je, građani moraju da imaju železnicu kakvu zaslužuju.

“Vrednost projekata na železnici je oko 5,5 milijardi evra i to zahteva da železničke kompanije efikasno posluju i budu u stanju da prate velike investicije. Država nema novca za bacanje i zato ćemo non-stop kontrolisati sve što radite i kako radite, jer građani moraju da imaju železnicu kakvu zaslužuju. Budite spremni na to”, istakla je Mihajlović, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Ona je direktorima naglasila da je reforma železnice ocenjena kao jedna od najboljih koje su sprovedene u ovom delu Evrope.

“Upravo zato želimo da te rezultate vidimo i u slici koju građani i privreda imaju o svojoj železnici, u većem prevozu putnika, u povećanju obima tereta koji se preveze železnicom i, naravno, u većoj bezbednosti železnice”, rekla je Mihajlović koja je i potpredsednica Vlade Srbije.

Sastanku su prisustovali v. d. generalnih direktora “Infrastrukture železnice Srbije” Miroljub Jevtić, “Srbija voza” Jugoslav Jović, “Srbija karga” Dušan Garibović, kao i v. d. direktora Direkcije za železnicu Lazar Mosurović, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar