“Apsolutno nema nikakvog sukoba. Da samo zatraži od mene ostavku, imao bi je odmah”

Ministar policije demantovao da postoji sukob između njega i Vučića

Nebojša Stefanović 7
Vlada Srbije

Ministar policije Nebojša Stefanović negirao je danas bilo kakav sukob između njega i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, umešanost porodice predsednika u slučaj Jovanjica, a govorio je i o, kako kaže, lažima plasiranim u vezi sa farmom koka nosilja u vojnom objektu u Moroviću.

Odgovarajući na pitanje novinara u Palati Srbije da li postoji sukob između njega i predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića, Stefanović je istakao da mu postaje besmisleno da odgovara više na takva pitanja, navodeći da predsednika Vučića poznaje 21 godinu, da zahvaljujući njemu radi svoj posao i da ne vidi sebe u politici bez njega.

“Apsolutno nema nikakvog sukoba. Da samo zatraži od mene ostavku, imao bi je odmah. Potpuno je jasno svima u javnosti da bi to bilo tako”, rekao je Stefanović.

Primetio je da neko plasira takve laži da bi sebi napravio političku priču.

“Nikakvog sukoba nema, radimo svoj posao i izuzetno sam ponosan na ono što Vučić radi u ekonomskom podizanju naše zemlje, u bezbednosnom, kao što sam ponosan na ono što radimo zajedno. Uspešni smo u borbi protiv kriminala, zahvaljujući njemu”, naveo je Stefanović.

On je dodao i da je jasno da takve priče plasiraju ljudi bliski Draganu Ðilasu, Bošku Obradoviću i Vuku Jeremiću, koji, kako kaže, misle da će tako postići neki jeftini politički poen.

Uveren je, ističe, da građani umeju da vide da se grade autoputevi, ad su plate i penzije veće i da MUP radi dobar posao u borbi protiv organizovanog kriminala.

Na pitanje o šefu Četvrtog odeljenja PU za Beograd, Slobodanu Milenkoviću, o kojem su ovih dana kružile priče da je uhapšen jer je plasirao priču da je porodica Vučić povezana sa slučajem Jovanjica, Stefanović je rekao da je sam Milenković jučerašnjom izjavom potvrdio da ništa od toga nije tačno.

“Naravno da nije uhapšen”, rekao je Stefanović.

Dodao je da Milenković jeste išao na poligraf, ali ne u vezi sa slučajem Jovanjica te istakao da je normalno da u toku sprovođenja istrage, tužilaštvo zatraži poligraf i za pripadnike policije.

“On sam (Milenković) je juče rekao da porodica Vučić nema nikakve veze sa tim slučajem i da ta informacija nije potekla iz policije, kao i da je to izmišljotina”, rekao je Stefanović i dodao da će svakako MUP insistirati da se ta priča raščisti.

Primetio je, međutim, da uprkos izjavi Milenkovića, i dalje neko pokušava “da nas uvuče u taj slučaj”.

“Ponovo se ponavljaju te priče da je Milenković bio uhapšen, da je bio maltretiran”, rekao je Stefanović i istakao da je i sam spreman da ide na poligraf i da svedoči da ga niko nije ni za šta zvao i da na njega nije vršen nikakav pritisak.

Policija, istakao je, potpuno slobodno radi svoj posao.

Odgovarajući na pitanje o farmi koka nosilja u vojnom objektu u Moroviću, nakon što je članica SzS Marinika Tepić rekla da se u njima uzgaja marihuana, Stefanović je rekao da ne može da veruje da neko može tako nešto da izmisli.

Rekao je i da je novinarima dozvoljeno da uđu u te objekte.

U tim objektima se, kazao je, već dugi niz godina uzgajaju pilići i koke nosilje, njih stotinak hiljada, o čemu je, kaže, razgovarao i sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Ta jaja tamo proizvedena se koriste za ishranu naših vojnika.

“Ne mogu da verujem da neko može da ide toliko da atakuje na našu zemlju da od nas pravi monstruzno priču što je lako proverljivo”, kazao je Stefanović.

Primetio je, međutim, da se niko od onih koji su izmislili tu priču nije za to izvinio, već i dalje nastavljaju da iznose neistine.

Ministar je kazao da jedino što želi je da se bavi svojim poslom i da se nada da će njegovo ministarstvo i u ovoj godini biti uspešno u borbi protiv kriminala I korupcije, kao što je to bio slučaj u prethodne dve godine.

Podsetio je da je od osnivanja specijalnih odeljenja za borbu protiv korupcije i u tužilaštvu i policiji, podnete prijave protiv 50 direktora javnih preduzeća i 27 nosilaca javnih funkcija, koji su osumnjičeni da su naneli štetu državi u iznosu više od 35 miliona evra.

Ministar je kazao da će na istom poslu raditi i u budućnosti i zahvalio svim pripadnicima MUP-a, uveren da će i ove godine pokazati dobre rezultate.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar