Kovačević: “Srednjoškolci prvi na udaru narkomanije! MUP čini sve kako bi sklonio narkotike od naše dece”

Načelnik Uprave kriminalističke policije je naveo i da MUP u kontinuitetu sklanja drogu sa srpskih ulica.

Dejan Kovačević
Printscreen/Youtube

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je da su na udaru narkomanije srednjoškolci koji pod pritiskom društva, zbog svog statusa u okruženju ili iz puke znatiželje, probaju droge.

Kovačević je za RTS rekao da sintetičke droge najviše utiču na mlade, jer su jeftine i lako dostupne, i navodi da MUP čini sve kako bi sklonio narkotike sa ulica i daleko od naše dece.

“MUP shodno proceni na samom terenu, shodno dogadajima vrši svakodnevne opservacije i operativni sastav Uprave kriminalisticke policije je prisutan i u školama, vrtićima, srednjim školama. Policija je apsolutno u svim školskim ustanovama i trudimo se da droga bude daleko od naše dece”, istakao je Kovačević.

“Pohvaliću se rezutatima MUP-a koji su 2019. završili rekordno, zaplenjeno je 7,33 tone narkotika. Posebno želim da istaknem da je zaplenjena ogromna količina marihuane, ali i kokaina, heroina, sintetickih droga”, dodao je on.

Načelnik Uprave kriminalističke policije je naveo i da MUP u kontinuitetu sklanja drogu sa srpskih ulica.

“Mi smo imali jednu od rekordnih zaplena, tom prilikom je zaplenjeno 77 kilograma čistog heroina i uhapšena tri lica. Pre toga imali smo 20,4 kilograma heroina, da ne nabrajam međunarodne akcije. Držacu se samo teze, količine narkotika. Imali ste primer da je u međunardonoj akciji sa Severnom Makedonijom i Austrijom u Novom Sadu zaplenjeno 6,5 kilograma heroina. Možda zvuči malo, ali to je heroin izuzetne čistoće koji se miksuje četiri do pet puta”, kazao je Kovačević.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar