Nema nedodirljivih u Srbiji! Jevtić rekao da je veliki deo novca davao ministarki Mihajlović i njenom mužu!

Poslovi ministarkinog muža do sada bili nepoznati javnosti

Zorana Mihajlović i Miroljub Jevtić
Printscreen/You Tube

Hapšenje i saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal direktora JP “Infrastruktura železnice” Miroljuba Jevtića i ostalih osumnjičenih za primanje mita u vezi sa eksproprijacijom zemljišta, tokom proteklih dana je uzburkalo atmosferu u celoj Srbiji. Osim raskrinkavanja afere, ono što posebno izaziva pažnju i komentare javnosti je pojavljivanje imena ministarke Zorane Mihajlović i njenog supruga Vladimira Atanackovića kao direktno umešanih u ceo slučaj. 

Podsetimo,  Jevtić koji je najpre odmah posle hapšenja priznao delo za koje je osumnjičen, a dan kasnije je u tužilaštvu promenio iskaz tvrdeći da nije primio mito od 10.000 evra, već da je taj novac pozajmio. Pored Jevtića, u ovom slučaju uhapšeni su Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović” iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada – Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

Tokom saslušanja u policiji direktor JP Infrastrukture Železnica Srbije Miroljub Jevtić, uz priznanje krivičnog dela primanje mita otkrio i podatak da je veći deo novca davao ministarki Zorani Mihajlović i njenom mužu, biznismenu Vladimiru Atanackoviću na ruke, a manji deo para zadržavao za sebe. 

Prema pisanjima medija, koji se pozivaju na neimenovane izvore bliske istrazi, Jevtić je u iskazu izneo da je sa Atanackovićem bio u svakodnevnom kontaktu, te da je od ministarkinog supruga dobijao savete sa kojim partnerima da posluje i preko kojih posrednika da sklapa ugovore. Prema tom izvoru, Jevtić je otkrio da su on, Atanacković i svi posrednici uključeni u poslove dobijali mito, ali da je on od svih dobijao “najmanji deo kolača”, piše Srpski telegraf.

Cela priča je fokusirala pažnju javnog mnjenja na ime ministarke Mihajlović i njenog nevenčanog supruga sa kojim živi u dugogodišnjoj zajednici. 

Ime Vladimira Atanackovića široj javnosti nije bilo mnogo poznato, osim da je partner Zorane Mihajlović. Njegovi poslovi su do sada bili javno nepoznati i sasvim je očekivano što je nakon ovih optužbi o umešanosti u korupcijsku aferu, izazvano interesovanje za njegove delatnosti.  Kako navode pojedini beogradski mediji, Vladimir Atanacković se ranije bavio prodajom uvozne garderobe, a prema tvrđenju onih koji ga poznaju, sada nije poznato kojim poslovima se bavi. Ostaje da srpska javnost sačeka odluku Tužilaštava o tome da li će Atanacković biti pozvan na saslušanje.

Potencijalnu umešanost i krivicu ministarke Mihajlović i njenog supruga će razmatrati organi nadležni za to, ali ono što je posebno interesantno je to što ovaj slučaj jasno pokazuje da u Srbiji nema više „nedodirljivih“. Partijska knjižica i visoka funkcija ne štite više nikoga, ukoliko je počinio ili je umešan u bilo kakve zakonom nedozvoljene radnje.

 

Izvor: Objektiv

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar