Sumnja da je pronađenih 10.000 evra kod uhapšenog samo jedna od tranši

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pruža podršku MUP-u: "Niko ne sme da bude iznad zakona"

Hapšenje

Foto: MUP Srbije

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP “Infrastrukture železnice Srbije” zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

“Očekujemo da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću ”Infrastruktura železnice Srbije”, a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da država ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji, kako bi građani i privreda dobili modernu železnicu, i da nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije.

Direktor JP “Infrastrukture Železnice Srbije” Miroljub Jevtić i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Jevtić se sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac, a sumnja se da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Uhapšeni su D.B. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva “Ratko Mitrović” iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar