Hapšenje direktora Miroljuba Jevtića, već imao kriminalne tužbe

Jevtić je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a zatim magistrirao i doktorirao na BK Univerzitetu

Miroljub Jevtić
printscreen/youtube

Uhapšeni v.d. direktora Infrastrukture Železnice Srbije Miroljub Jevtić ima dugogodišnje iskustvo na rukovodećim pozicijama u Železnici od 1994. do 2009. godine.

Jevtić je diplomirao na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, a zatim magistrirao i doktorirao na BK Univerzitetu.

Pre 11 godina prelazi u Insitut “Kirilo Savić” gde je bio generalni direktor, a u julu 2014. savetnik je potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović, piše Blic.

U avgustu 2015. godine, iz ministarskinog kabineta, imenovan je za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za železnički prevoz robe “Kargo Srbija”. Na tom položaju je 25 meseci, tačnije do septembra 2017. kada je postvaljen za v. d. generalnog direktora Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastruktorom “Infrastruktura železnice Srbije”.

U oktobru 2015. godine Odbor direktora „Železnica Srbije“, sa generalnim direktorom Miroslavom Stojčićem na čelu, podneo je Tužilaštvu za organizovani kriminal tužbu protiv Miroljuba Jevtića, direktora „Kargo Srbija“ i nekadašnjeg savetnika ministarke Zorane Mihajlović, zbog višemilionskih malverzacija. Kako se navodi u tužbi koju potpisuju i Nenad Kecman i Rajko Ković, Jevtić je zloupotrebio službni položaj tako što je neovlašćeno dao nalog svojim zaposlenima da nasilno preuzmu blagajne „Železnica Srbije“, i to bez primopredaje.

Juče na sastanku sa ministarkom

Upravo juče Jevtić se sastao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović zajedno sa svim ostalim direktorima državnih železničkih preduzeća.

Država nema novca za bacanje i zato ćemo non-stop kontrolisati sve što radite i kako radite, jer građani moraju da imaju železnicu kakvu zaslužuju. Budite spremni na to – istakla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju od juče.

Sastanku su prisustovali osim Jevtića vršilac i direkori “Srbija voza” Jugoslav Jović, “Srbija karga” Dušan Garibović, kao i vršilac dužnosti direktora Direkcije za železnicu Lazar Mosurović.

Miroljub Jevtić je nešto manje od godinu dana bio u braku sa pevačicom Snežanom Berić, poznatijom kao Ekstra Nena.


Izvor: Blic

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar