Dodik: U naredne tri godine investicije do 1,5 milijardi evra

Prema njegovim rečima, auto-put od Banjaluke prema Bijeljini treba da bude završen za pet godina

Milorad Dodik

Youtube printscreen

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će u naredne tri godine u Republici Srpskoj biti pokrenut investicioni ciklus u vrednosti od milijardu do milijardu i po evra.

“Pokrenućemo razlicite projekte, a prioritet su energetika, saobraćajna infrastruktura i zdravstveni sektor. Poseban prioritet je izgradnja auto-puta i gasovoda od Bijeljine prema Banjaluci”, rekao je Dodik novinarima posle sednice proširenog Izvršnog komiteta SNSD-a.

On je istakao da je cilj da u idućoj godini počnu ulaganja s Vladom Srbije u izgradnju elektrana na Drini, kao i u izgradnju sistema elektrana “Buk Bijela”, navodeći da je vrednost ta dva projekta 108 miliona evra.

“Za to treba obezbediti novac, i Vlada vodi pregovore. Gasovod na istoj trasi koštaće oko 360 miliona konvertabilnih maraka” (180 miliona evra), naveo je Dodik.

U narednoj godini, dodao je, u planu je da počnu pripreme za dvogodišnji ciklus ulaganja u modernizaciju magistralnih i regionalnih puteva u vrednosti od oko 200 miliona evra.

Govoreći o ulaganjima u zdravstveni sektor, Dodik je istakao da je danas počela izgradnja bolnice u Doboju, i najavio da naredne godine počinje ciklus ulaganja u banje da bi bile modernizovane i podignuti kapaciteti za boravak i lečenje.

Prema njegovim rečima, opređeljenje SNSD-a jeste da bude nastavljeno sa sprovođenjem pronatalne politike, usvajanjem niza operativnih mjera, te reformom obrazovanja.

Dodao je i da je Izvršni komitet SNSD-a zaključio da što pre treba biti omogućen nesmetan rad Narodne skupštine Republike Srpske da se ne bi ponavljali problemi sa poslednje posebne sjednice.

Dodik je istakao da je završeno formiranje vlasti na nivou BiH uz potrebu da neka mesta budu popunjena, što će, kako je precizirao, biti završeno u januaru naredne godine.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar