Funkcionerima dat rok za prijavu imovine i prihoda, ako ovu cifru premaše plaćaju penale

Agencija podseća da je i funkcioner, kome je prestala javna funkcija, dužan da podnese Izveštaj o bitnim promenama

Novac
Youtube printscreen

Agencija za borbu protiv korupcije pozvala je i danas funkcionere da podnesu izveštaj o imovini i prihodima najkasnije do 31. januara i podsetila da su dužni da to učine.

Taj izveštaj, kako dodaju, podrazumeva stanje na dan 31. decembra, ukoliko je došlo do bitnih promena u odnosu na podatke iz prethodno podnetog Izveštaja.

Agencija podseća da je i funkcioner, kome je prestala javna funkcija, dužan da podnese Izveštaj o bitnim promenama jednom godišnje i u naredne dve godine po prestanku javne funkcije.

Bitnom promenom smatra se svaka promena podataka iz Izveštaja, koja se odnosi na imovinu, čija vrednost prelazi iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Nakon što Republički zavod za statistiku utvrdi tačan iznos godišnje prosečne neto zarade u 2019. godini u Srbiji, podatak o tome biće objavljen i na internet prezentaciji Agencije.

U saopštenju se dodaje da je iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji za 2018. godinu bio 595.800 dinara, prema Podacima o prosečnoj godišnjoj zaradi i prosečnoj godišnjoj zaradi bez poreza i doprinosa u Srbiji za 2018. godinu od 28. februara 2019. godine.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar