Eksplozija u džamiji tokom večernje službe, ima mrtvih i povređenih (FOTO)

Ručno napravljena eksplozivna naprava bila postavljena u unutrašnjost džamije

Pakistan
Tanjug/AP/Arshad Butt

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 20 povređeno u eksploziji koja se dogodila danas u džamiji u gradu Keta na jugozapadu Pakistana, a među stradalima je viši policijski službenik, saopštila je policija.

Navodi se da je ručno napravljena eksplozivna naprava bila postavljena u unutrašnjost džamije i da je eksplodirala tokom večernje službe, prenosi Rojters.

Foto: Tanjug/AP/Arshad Butt

To je druga eksplozija ove nedelje u tom gradu, koji se nalazi u provinciji Balohistan, a koja se graniči sa Avganistanom i Iranom.

Portparol lokalne bbolnice rekao je da je dosta povređenih u kritičnom stanju, dok je portparol pakistanske vojske rekao da se u okolini grada nalaze pripadnici paravojne jedinice.

Foto: Tanjug/AP/Arshad Butt 

Provincija Balohistan, bogata prirodnim gasom i mineralima, je centar Kinesko – pakistanskog ekonomskog koridora vrednog 60 miliona dolara, a koji je deo kineskog projekta “Pojas i put svile”. 

Kako se navodi, nasilje u toj provinciji izaziva zabrinutost u bezbednost projekta jer bi njime trebalo da budu energetski povezani zapadna Kina i južna pakistanska luka Gvadar.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar