Marković: “Necivilizacijski atak na ambasadu CG”, Vučić: “Nemojte da lažete svoj narod”

Crnogorski premijer osudio proteste Delija ispred ambasade CG u Beogradu

Ambasada Crne Gore
TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Predsednik vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je da se sinoć dogodio necivilizacijski atak na ambasadu Crne Gore u Beogradu, okrivio za to vlasti Srbije, te dodao i da je ugrožena nezavisnost Crne Gore.

“Sinoć u Beogradu još jedan necivilizacijski atak na ambasadu Crne Gore i crnogorsku zastavu. Zaprepaščujući je odnos vlasti Srbije”, napisao je Marković na svom tviter nalogu.

On je dodao da je Crna Gora još jednom pred izazovom odbrane nezavisnosti i slobode. Naglasio je da će sačuvati Crnu Goru uprkos, kako je naveo, mržnji kojom je zasuta od istih aktera unutar i van njenih granica.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zgrada ambasade Crne Gore tokom jučerašnjeg protesta bila zaštićena i da crnogorski premijer Duško Marković iznosi notorne neistine o tom događaju, kao i kada kaže da je ugrožena nezavisnost Crne Gore.

Vučić je poručio i da Crna Gora ne mora da štiti nezavisnost, jer to niko ne ugrožava, ali i da ne može da uzima srpske svetinje.

Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC 

“Mi da vam ugrožavamo nezavisnost nećemo, da ratujemo nećemo, da se sukobljavamo sa vama nećemo. Nemojte da lažete svoj narod da vam je ugrožena nezavisnost, vi ste ti koji ste ugrozili svetinje koje nisu vaše, koje ne pripadaju ni MUP ni vladi Crne Gore, nego narodu i srpskoj crkvi”, rekao je Vučić.

Vučih je to rekao, reagujući na tvit premijera Crne Gore, da je zaprepašćujući odnos vlasti Srbije i da je Crna Gora pred još jednim izazovom odbrane nezavisnosti i slobode.

“Kako je bila ugrožena kada smo štitili ambasadu, što zna i njihov ambasador? To sa zastavom nije nešto za pohvalu i čime možemo da se dičimo, ali kako to da nije bila zaštićena ambasada? Crnogorski premijer govori notrone neistine, ali nemojte da govorimo koliko i šta su radili srpskom narodu i šta rade svakog dana”, rekao je Vučić.

Istakao je da je reakcija Markovića preterana i primetio da je ideja crnogorskog premijera možda bila da pred izbore koji slede ujedini crnogorske stranke i da prikažu kao svog jedinog neprijatelja Srbiju.

“Nisu jedanput tako na izborima pobeđivali, a ja mislim da je to neodgovorno”, primetio je.

On je naveo da tokom jučerašnjeg protesta navijača Crvene zvezde ispred ambasade u Knez Mihailovoj ulici niko nije pokušao da uđe u zgradu ambasade.

“Oni znaju koliko je snaga bilo spremno da sačuva tu zgradu i osoblje”, rekao je Vučić.

Naveo je da je sada Crnoj Gori jedini način da izigravaju žrtve, jer je svima jasno šta su uradili sa Zakonom o slobodi veroispovesti.

“Srbija neće napasti, Srbija želi da ima najbolje odnose sa Crnom Gorom, bratskom Crnom Gorom, jedino što hoćemo je da imamo veće plate”, rekao je Vučić.

Dodao je i pre nekoliko godina Crna Gora imala 150 evra veće prosečne plate nego Srbija, ali da ih danas nemaju.

Izvor: Tannjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar