Šojgu: Glavni zadatak praćenje razmeštanja američkih projektila

Sergej Šojgu
Printscreen/You Tube

Nadgledanje razmeštanja američkih projektila srednjeg i manjeg dometa je glavni zadatak ruske vojske, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

“Moramo izvršiti dubinsku analizu potencijalnih vojnih pretnji i izneti mere za unapređenje oružanih snaga. Rezultati tih napora biće uzeti u obzir pri planiranju plana odbrane za 2021-2025″, rekao je Šojgu na diskusiji o glavnim sferama aktivnosti ruskog Ministarstva odbrane za 2020. godinu. Moramo pratiti razmeštanje raketa srednjeg i manjeg dometa od strane Sjedinjenih Država”, naglasio je Šojgu prilikom iznošenja ciljeva, prenosi TASS.

Takođe je napomenuo da se ruske strateške snage moraju naoružati raketama Avangard i Jars, a snage nuklearne mornarice sa Borej-A.

Ministar je dodao da je ključne ciljeve za naredni period odredio vrhovni komandant ruskih oružanih snaga predsednik Vladimir Putin. Kako je naveo, ruske trupe će do kraja godine dobiti oko 4.000 novih oklopnih i motornih vozila kao ii 1.700 jedinica savremenog raketnog i artiljerijskog naoružanja.

Rusko ministarstvo odbrane planira 280.000 radova na održavanju i remontu, rekao je Šojgu.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar